'YüzdeOn Mecmuası'nın kuruluş amacı nedir?

Medyatava, Tuğrul Eryılmaz'a sordu!

Google Haberlere Abone ol
'YüzdeOn Mecmuası'nın kuruluş amacı nedir?

Türkiye'nin tanınmış gazetecilerinin kurduğu, akademisyenler, sanatçılar, aktivistler, sendikacılar, yazarlar ve çizerlerin de destek verdiği "YüzdeOn Mecmuası" geçtiğimiz Cumartesi yayın hayatına başladı.



Barış, kadın, cinsel-dinsel-etnik azınlıklar, emek, adalet, ayrımcılık, demokrasi, ekoloji, hayvan hakları, ifade özgürlüğü, yeni anayasa, başkanlık tartışması gibi konuların ele alınacağu dergi, internet üzerinden yayın yapıyor.



Derginin kurucu isimlerinden olan gazeteci Tuğrul Eryılmaz, "YüzdeOn Mecmuası"nın kuruluş amacını Medyatava'ya anlattı.



MT: Mecmuanın kuruluş amacı nedir? Neden "YüzdeOn" adıyla kuruldu? Kadrosunda hangi isimler olacak?



Tuğrul Eryılmaz: HDP üyesi olmayan ama HDP'nin barajı geçmesi için destek veren bir grup gazetecinin bir araya geldiği bir mecmua YüzdeOn... O nedenle ismini böyle belirledik.



"YüzdeOn", haftalık bir internet dergisi olacak. Şimdiki kararımız seçimlere kadar 5 sayı çıkarmak. Seçimlerden sonra devam edilip edilmeyeceğine karar vereceğiz.



Kadrosunda; Ümit Kıvanç, Nazan Özcan, Ece Çelik, Elif İnce, Elif Ekinci, Mahmut Çınar, Barış İlhan, Kemal Gökhan Gürses, Abdurrahman Atalay, Yıldırım Türker ve Ahmet İnsel gibi isimler var. Yeni isimler de eklenecek. Çünkü herkese açık bir dergi olacak.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin