YUNAN BASINI: HAVADA ÇARPIŞMA YERDE SERİNKANLILIK

Ege'de Türk ve Yunan savaş uçaklarının çarpışmasının ardından yetkililerin açıklamaları, Yunan basını tarafından, ''Havada çarpışma olurken, yerde serinkanlılık hüküm sürüyordu'' şeklinde değerlendirildi.

Google Haberlere Abone ol
YUNAN BASINI: HAVADA ÇARPIŞMA YERDE SERİNKANLILIK

Ege'deki Kerpe (Karpathos) adası açıklarında dün Türk ve Yunan savaş uçaklarının çarpışması ve gerek Türk, gerekse Yunan makamlarının konuya ilişkin açıklamaları, Yunan basını tarafından, ''Havada çarpışma olurken, yerde serinkanlılık hüküm sürüyordu'' şeklinde yorumlandı.


''Atina ile Ankara'nın kazadan sonra meydana gelen gerginliğin tırmanmaması konusunda ortak çaba harcadığını'' kaydeden Yunan basın-yayın organları, ''olayın krize yol açmadığı, ancak çarpışma olasılığının uzun zamandır gündemde olduğu'' görüşünde birleşti.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, ''Ege'de öldüren it dalaşı'' başlıklı haberinde, ''Türk ve Yunan F-16 savaş uçaklarının çarpışmasının sonucunun, sadece Yunanlı pilot Yüzbaşı Kostas İliakis'in yaşamını yitirmesi olmadığını, bu son derece ciddi olayın, Türkiye'nin Ege'deki yoğun askeri faaliyetini fazlalaştırma ısrarından kaynaklandığını'' öne sürdü.

''Türkiye'nin, hava trafik kurallarının güvenliğini de çiğnediğini'' belirten Kathimerini, ''Türkiye ile Yunanistan genelkurmay başkanlıklarının krizi ortak şekilde yönettiğini, büyük gerilimin tırmanmasından kaçınıldığını, iki ülkenin siyasi ilişkilerinin sarsılmamasının hedeflendiğini'' kaydetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin