Youtube TSK'nın videosunu neden kaldırdı? İşte, resmi açıklama...

TSK'nın Youtube'daki sayfasından yayınlanan görüntüler erişime engellenmişti.

Google Haberlere Abone ol
Youtube TSK'nın videosunu neden kaldırdı? İşte, resmi açıklama...

Afrin'de bölgeye terörist ve silah taşıyan PKK/PYD'ye ait 30-40 araçlık konvoy, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı kara ateş destek vasıtaları ile başarılı bir şekilde vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesi ile ilgili haberleri ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Ancak TSK'nın Youtube'daki sayfasından yayınlanan görüntüler 'şiddet barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici' denilerek erişime engellendi. sozcu.com.tr'nin saat 07:25'te yayınladığı haberden sonra ise, o video TSK'nın resmi sitesinde yayınlanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Kısa sürede büyük tepki toplayan olay sonrası Youtube videoyu yeniden erişime açtı. Youtube'dan yapılan açıklamada, "Nadiren, kullanıcılar tarafından işaretlenen ya da ekiplerimiz tarafından belirlenen bir videonun yanlışlıkla kaldırılması söz konusu olabilmektedir. Böyle bir durum fark edildiğinde gerekli adımlar atılmaktadır" denildi.



Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada, “PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoy, 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edilmiş ve şehirden 15 km kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtaları ile vurulmuştur. Harekât esnasında sadece PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir” denildi.



Açıklamanın ardından da operasyonun görüntüleri dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube’dan kamuoyuna duyuruldu. Kısa süre yayında kalan videoya “Bu video, YouTube’un şiddet barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici içeriğe ilişkin politikasını ihlal ettiği için kaldırıldı” denilerek erişim engeli getirildi. Uygulanan sansüre büyük tepki gelince, Youtube videoyu yeniden paylaşıma açtı.



sozcu.com.tr’nin haberinin ardından Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesiden Youtube yönlendirmesi kaldırılan video, operasyon duyurusunun altında yayınlandı.



TSK’nın olağan operasyon görüntülerini sansürleyen Youtube’da izleyenlerin kanını donduran yüz binlerce video bulunuyor.



Örneğin ABD Ulusal Güvenlik Dairesi eski çalışanı Edward Snowden’ın 2011’deki ifşası sonucu Wikileaks tarafından yayınlayanan Irak’ta çekilmiş ABD ordusu vahşeti tüm çıplaklığıyla hem de yaş uyarısı olmadan izlenebiliyor.



YOUTUBE’DAN AÇIKLAMA



Youtube’dan ise saat 11:30 sıralarında açıklama geldi. Açıklamada,  “YouTube'da kullanıcılarımızın Topluluk Kuralları olarak adlandırdığımız ilkeleri bildiğine güvenmekte ve bu ilkeleri ihlal ettiğine inandıkları videoları işaretlemelerini temel almaktayız. İşaretlenen tüm içerikler hızlı şekilde inceledikten sonra söz konusu kuralları ihlal ettiği anlaşılırsa video kaldırılmaktadır. Nadiren, kullanıcılar tarafından işaretlenen ya da ekiplerimiz tarafından belirlenen bir videonun yanlışlıkla kaldırılması söz konusu olabilmektedir. Böyle bir durum fark edildiğinde, içeriğin incelenmesinin ardından kaldırılan videonun veya kanalın tekrar açılmasını da içerecek şekilde, gerekli adımlar atılmaktadır.” denildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin