Yönetmene 'sitem' dayağı!

Hak-İş'in düzenlediği 3'ncü Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'nde birincilik ödülünü alan Suat Eroğlu, konuşmasında hükümet mensuplarını eleştirince darp edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yönetmene 'sitem' dayağı!

‘Fıtrat’ isimli filmiyle ödül kazanan Eroğlu, filmi gösterildiği sırada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere salonda konuşanlara sitem ederek, “Biz sizleri yaklaşık olarak iki saattir dinliyoruz. Hiçbir saygızılıkta bulunmadık. Keşke siz de 10 dakikalık filmimize müdahele etmeseydiniz. Rahatlıkla izleyebilseydik de emeğe saygıyı görebilseydik, Bülent Bey” diye konuştu.



Eroğlu ardından da, “Ödülü Soma’da yaşamını yitiren 301 maden emekçisi adına alıyorum. Geceleri aç yatılmayan, gündüzleri sömürülmeyen bir dünyayı ancak işçi sınıfı kuracaktır. İşçi sınıfına teşekkür ediyorum” dedi.



Davutoğlu yumuşattı



Bu sitem üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ben Suat’ı ve ekibini tebrik ediyorum. Bu sitemini de tabii anlayışla karşılarız. O da sanatçı olarak da bunu ifade edebilir” dedi. Davutoğlu, iki aydır ilk defa ailesiyle yemek yiyeceğini, buna rağmen ödül törenine geldiğini belirtip filmi 12 dakika boyunca ayakta izlediğini vurguladı.



‘Sizin Taksim’deki o. çocuklarını iyi biliriz’



Törenin ardından Eroğlu söyleşi verirrken kimliği belirsiz kişi tarafından darp edildi. Evrensel’in haberine göre “Biz sizin gibi Taksim’deki o. çocuklarını iyi biliriz. Sen de onlardan birisin” diyen şahıs Eroğlu’na yumruk attı.



Hürriyet’ten haberinde saldırganın Hak-İş üyesi olduğu ve yumruk attıktan sonra salondan koşarak uzaklaştığı belirtildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin