Yönetmen Emin Alper: Şu an 'Abluka'da anlattığımız dünyanın içindeyiz!

Venedik Film Festivali'nde dün gece dünya prömiyerini gerçekleştiren 'Abluka' filminin yönetmeni Emin Alper, acı bir tesadüfe dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Yönetmen Emin Alper: Şu an 'Abluka'da anlattığımız dünyanın içindeyiz!

Lido Adası’nda gerçekleştirilen 72. Venedik Film Festivali, Emin Alper’in yazıp yönettiği, güvenlik ablukasına alınan bir gecekondu mahallesindYönetmen Emin Alper: Şu an 'Abluka'da anlattığımız dünyanın içindeyiz!e, güvenlik güçlerinin terörist avına çıktığı, bombaların, silahların patladığı distopik bir İstanbul ’da geçen hikayeye odaklanan ‘Abluka’ filminin dün gece yapılan galasıyla devam etti.



İkinci uzun metraj filmiyle Nuri Bilge Ceylan’ın da jürisinde yer aldığı ve cumartesi günü sahibini bulacak büyük ödül Altın Aslan için 20 filme karşı yarışan Emin Alper ile filmin oyuncuları, Venedik’teydi.



"ŞUAN FİLMDE ANLATTIĞIMIZ DÜNYANIN İÇİNDEYİZ"



Altın Aslan için yarıştığı Venedik Film Festivali'nde dün gece dünya prömiyerini gerçekleştiren 'Abluka' filminin yönetmeni Emin Alper, acı bir tesadüfe dikkat çekti. Alper, "Biz bu filmi çekerken Türkiye'deki politik güncellikle ilişkisini kaybedecek diyorduk. Maalesef öyle olmadı ve ne tesadüftür ki Venedik davetiyesinin gelmesinin ertesinde Suruç patlaması oldu, ateşkes sonlandı ve şu an filmde anlattığımız dünyanın içinde bulduk kendimizi" dedi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin