Yırtık Uçurtma üçüncü kez göklerde

Anadolu Rock müziği grubunun “Yırtık Uçurtma 3, Yeni Nefes” isimli son albümü sevenleriyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Yırtık Uçurtma üçüncü kez göklerde

Anadolu Rock müziği grubu “Yırtık Uçurtma” yayınladığı “Yırtık Uçurtma 3, Yeni Nefes” isimli son albümüyle sevenleriyle buluştu. Grup, kendi bestelerinin de yer aldığı on parçalık albümünü Anadolu Müzik Yapım etiketiyle yayınlayarak listelerdeki yerini aldı.



Modern Rock müziğin sesleriyle, yaşadığımız topraklara özgü kültürel ve müzikal motifleri sentezleyip, kendine has yorumu ile Anadolu Rock tarzını temsil eden grup Ekim 1996'da kuruldu. Kendi besteleri, cover'ları, kendine has yorumu ve kişilikli tavrıyla kendi tarzını oluşturdu. 



Grup, “Hala Yalnız Sen” adlı parçalarına oyuncu Arda Kural, sinema sanatçısı Çetin Yeltekin ve 2009 Miss Model Of World ikincisi Derya Çimen’in rol aldığı ve Osman Beltekin’in yönetmenliğini yaptığı bir videoklip çekti.



Albümde dikkat çeken bir diğer eser de, Yırtık Uçurtman’nın kendi tarzında yeniden düzenlediği, daha önceleri sanatçı Edip Akbayram’ın sesinden dinlediğimiz, Türk Müziği’ne sayısız başyapıt kazandırmış besteci Ethem Adnan Ergil’in ünlü bestesi “Hava nasıl oralarda”.



Vokalde Alper Yazıcı, elektrogitarda Yaren Karahasan, basgitarda Alper Akın ve davulda Şenel Aytaş’ın yer aldığı grubun üyeleri müzikle bütünleşen hayatlarıyla dikkat çekiyor. Lise ve üniversite yıllarında müzik merakı ile başlayan serüven, profesyonel boyutta devam ediyor.



Türkiye’nin bilinen birçok grubu ve sanatçısıyla aynı sahneyi paylaşan Yırtık Uçurtma, Cem Karaca, Moğollar, Erkin Koray gibi isimlerle de yıllar içerisinde onlarca kez aynı sahneleri paylaştı. Yırtık Uçurtma ayrıca, Yavuz Çetin anısına yayınlanan “Gitarın Asi Çocukları” albümünde “Çığlık” isimli parçasıyla, Cem Karaca, Kazım Koyuncu, Cahit Berkay ve Serdar Öztop gibi isimlerle birlikte yer aldı.



Grubun, 'Hala Yalnız Sen' şarkısına çekilen klibi:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin