YILMAZ GÜNEY İLK KEZ AMERİKA'DA VİDEO

Türkiye sinemasının en büyük isimlerinden Yılmaz Güney'in, unutulmaz filmlerinden 'Yol', 'Umut', 'Ağıt', 'Sürü', 'Seyit Han', 'Aç Kurtlar', 'Arkadaş' ve 'Zavallılar' Amerikalı ve Kanadalı sinemaseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
YILMAZ GÜNEY İLK KEZ AMERİKA'DA VİDEO

Yıllardır Amerika'da film programları düzenleyen kuratör Ercüment Akman ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Washington Müşavirliği ve Güney Film'in işbirliğiyle, Yılmaz Güney'in en unutulmaz filmlerinden "Yol", "Umut", "Ağıt", "Sürü", "Seyit Han", "Aç Kurtlar", "Arkadaş" ve "Zavallılar" ABD ve Kanada'da gösterilecek.


19 Ağustos'ta Cleveland Sanat Muzesi'ndeki gösterimlerle yola çıkmaya başlayacak filmler, Los Angeles, Vancouver, Toronto, Ottawa, Houston, Berkeley/San Francisco ve New York şehirlerini dolaşacak. Filmlerle birlikte, Yılmaz Güney ve Türk sinemasını anlatan belgesel de şehirlerde gösterime sunulacak. Lincoln Center'de 2012 yılında düzenlenecek Türk Filmleri toplu gösterisi içinde de yer alacak filmler, ayrıca önemli Amerikan üniversitelerinin sonbahar ve kış programlarına eklenecek.


Filmlerin son durağı ise 2012 yılında başkent Washington olacak. Washington'da da sinemaseverlerle buluşacak olan filmler, başkenttin akademik çevresince "tekrar okuma"dan, tartışmadan geçirilecek. American, George Mason ve Georgetown üniversitelerinde sempozyumlar düzenlenecek, sinema eleştirmenleri Güney sineması hakkında tebliğler yayımlayacak.


 


ntvmsnbc

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin