YILMAZ ERDOĞAN'IN ŞİKAYETİ SES GETİRDİ, REKLAM YASAĞI ESNİYOR

Yılmaz Erdoğan'ın "Film çektim tabela cezası alacağım" şikâyeti, Sanayi Bakanlığı'nın reklam yasağıyla ilgili uygulamalardaki sorunun çözümü için yeni bir çalışma başlatmasını sağladı.

Google Haberlere Abone ol
YILMAZ ERDOĞAN'IN ŞİKAYETİ SES GETİRDİ, REKLAM YASAĞI ESNİYOR

Sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın, “Yeni filmimi örtülü reklam uygulaması yüzünden çekemiyorum” isyanı etkili oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, televizyon programları ve sinema filmlerinde uygulanan örtülü reklam uygulamalasını hafifletmek için çalışma başlattıklarını açıkladı. Ergün, “Mantıkdışı uygulamaların kaldırılması mümkün” dedi.


DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Hollanda Türk İşadamları Derneği’nin (HOTİAD) “Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Türk Girişimciler Toplantısı”na katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın ilettiği sıkıntı üzerine “örtülü reklam” uygulamasını hafifleteceklerini açıkladı. Ergün, “Bu konuda bir çalışma başlattık. Mantık dışı uygulamaları kaldırmak mümkün” dedi.


‘Çok ceza’ korkusu


Nihat Ergün, sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın kendisine yaptığı ziyaret sırasında, “Biz bir film yapacağız ama şöyle bir sorun var. Filmi bir sokakta çekeceğiz. O sokakta da bir sürü esnaf var. Biz film çekerken orada bulunan tabelaların bazısı 1 saniye bazısı da 10 saniye görünüyor. Bize diyorlar ki bundan çok ceza yiyeceksiniz. Bunların hepsi örtülü reklama girecek. Ben şimdi filmi yaptım, çekimlerimi bitirdim. Bu tabelaların hepsini mozaik yapsam, film, film olmaktan çıkacak. Bunu yapmazsam ben bir sürü ceza ile karşı karşıya kalacağım. Şimdi ben ne yapayım?” diye dert yandığını söyledi.


Promosyonda da var


Görüşme sonrasında bu tür yanlış uygulamaların yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını kaydeden Ergün, şunları söyledi: “Bu sıkıntı promosyonlarda da var. Promosyondan dolayı dergi ve gazeteler büyük cezalarla karşı karşıya kalıyor. Kimi haklı nedenlerden kimi de yorumlardan dolayı ceza yiyor. Reklamla ilgili bu tür sorunlar üzerinde çalışılması gerekiyor. En azından sorunlu alanları ayıklayabiliriz. Bize da mantıklı gelen alanlar varsa örtülü reklamlara ilişkin uygulamaların bazılarının kaldırılması mümkün.”


Erkan Çelebi/Hürriyet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin