YILMAZ ERDOĞAN İSTANBUL KÜLTÜR VE SANAT VAKFI´NA YÜKLENDİ: ONLAR SEYİRCİSİZ FİLME ÖDÜL VERİR

Vizontele Tuuba ile İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 23. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümüne katılan Yılmaz Erdoğan: "Bu tip festival işlerinde ödül kıstası genellikle seyircisiz film şenliği şeklinde geçiyor." dedi. Bu arada Ulusal Yarışma bölümünde Ahmet Uluçay’ın yönettiği ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ birinci oldu. Yılın En İyi Yönetmeni Ödülü’nü ‘Bekleme Odası’nın yönetmeni Zeki Demirkubuz aldı.

Google Haberlere Abone ol
YILMAZ ERDOĞAN İSTANBUL KÜLTÜR VE SANAT VAKFI´NA YÜKLENDİ: ONLAR SEYİRCİSİZ FİLME ÖDÜL VERİR

Erdoğan: Onlar seyircisiz filme ödül verir

Vizontele Tuuba filmiyle Ulusal Yarışma bölümüne katılan Yılmaz Erdoğan, festival jürisini eleştirdi: ‘Ben bize ödül vereceklerini zannetmiyorum. Bu tip festival işlerinde ödül kıstası genellikle seyircisiz film şenliği şeklinde geçiyor çünkü. Ben bu arkadaşlarla yarıştım ve gişede biz geçtik. O da bir yarış. Ben de diyorum ki bırakın bu ulusal yarışmaları, beni neden uluslararası yarışmada yarıştırmıyorsun. Burada bir milli takım yapılacaksa o milli takıma beni nasıl almazsınız.’

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 23. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin kapanış töreni önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Jüri, Altın Lale Ödülü’nü, Tayvanlı yönetmen Tsai Ming-Liang’ın ‘Goodbye, Dragon in’ (Elveda Sinema) filmine verdi.

Jüri Özel Ödülü ise Tunuslu yönetmen Abdellatif Kechiche’nin ‘L’esquive’ (Kaçak) ve Yugoslav yönetmen Dusan Kovacevic’in ‘The Professional’ (Profesyonel) adlı filmlerine verildi. Ulusal yarışma bölümünde Ahmet Uluçay’ın yönettiği ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ birinci oldu. Yılın En İyi Yönetmeni Ödülü’nü ‘Bekleme Odası’nın yönetmeni Zeki Demirkubuz aldı.

Festivalde bu yıl ‘Ustalara Saygı’ bölümünde ödüle Ken Russel layık görüldü. Russell’a ödülünü İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin