'Yılın son film festivali' başlıyor

Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali, bu yıl 50’nin üzerinde filmi izleyicilerle buluşturacak.

Google Haberlere Abone ol
'Yılın son film festivali' başlıyor

16. Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali, 'Yılın son film festivali' unvanını önüne katarak 20-26 Aralık 2013 tarihleri arasında, dünya sinemasının son dönemdeki örneklerini izleyicilerle buluşturacak.



TÜRSAK Vakfı tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen, Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali, bu yıl 50’nin üzerinde filmi izleyicilerle buluşturuyor. Cannes, Berlin ve Toronto gibi dünyanın en önemli festivallerinden ödüllerle dönen filmleri Türkiye’de ilk kez gösterecek Festival, mekânlarına bu yıl Cinemaximum Zorlu Center’ı da eklendi.



TÜRSAK Vakfı tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali’nde bu yıl 'Gala İstanbul', 'Dünya Dönüyor', 'İlk Randevu', 'Sinema Tarihi Yazıyor', 'Film Bağımlıları için Bağımsız Filmler' ve 'Çok Satanlar' gibi başlıklar altında sinema dünyasından en iyi ve en güncel yapımlar izleyici ile buluşacak. Programda, Festival Yönetmeni Esra Even’in seçkisinden oluşan ödüllü filmler, usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu, 50’den fazla film bulunuyor.



Bu sene Randevu İstanbul, ismiyle özdeşleşen Levent Cinemaximum Kanyon, Beyoğlu Cine Majestic, belgesel ve kısa film gösterimlerinin ücretsiz yapılacağı Fransız Kültür Merkezi’nin yanı sıra, yeni bir mekanda daha izleyiciyle buluşacak. Dünyanın en büyük kültür merkezlerinden birine sahip olan Zorlu Center’da açılan, Cinemaximum Zorlu Center ilk festivaline ev sahipliği yapacak. 



Bilet fiyatlarının gündüz seansları 5 TL, akşam seansları 10 TL olacağı festivalle ilgili ayrıntılı bilgilere randevuistanbul.com adresinden ulaşılabiliyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin