'Yılın gazetecileri' seçildi! Hangi isimler ödül aldı?

Kırım Tatarı eğitimci ve politikacı adına verilen gazetecilik ödülleri sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
'Yılın gazetecileri' seçildi! Hangi isimler ödül aldı?

Kırım'da 1851-1914 yılları arasında yaşayan, Türk halklarını birlik ve dayanışmaya çağıran yayınlarıyla tanınan İsmail Gaspıralı anısına düzenlenen 'Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödülleri' sahiplerini buldu.



Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği ve Bartın Gazeteciler Derneği işbirliğinde düzenlenen ve UNESCO'nun logo desteği verdiği 'İsmail Bey Gaspıralı Çalıştayı'nın son gününde 'İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödülleri' dağıtıldı.



Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın, Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın ve diğer protokol üyeleri ile Kırım, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlerden gazeteciler katıldı.



Törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, şöyle dedi:



Kerkük, Suriye kan ağlıyor. Erafımız kan ağlıyor. Ama maalesef biz birliğimizi, dirliğimizi, gücümüzü, kuvvetimizi, imanımızı birleştiremediğimiz için hep perakende çalışıyoruz. Perakende çalıştığımız için, herkes başka bir telden çaldığı için, bu saat akort tutmuyor. Akort tutmayınca da birilerinin oyunları devam ediyor. Birilerimiz de bu oyunların taşeronu olmaya, bu oyunların altında kalmaya, kanımızı akıtmaya devam ediyor. İnşallah bugün burada başlatılan güzellik, bütün İslam coğrafyasında, Türk dünyasında mates bulur ve akıtılan gözyaşları, mazlumların feryadı arşı araya gider de Allah bu millete, bu ümmete rahmet eder ve bu oyunları oynayanların üzerine paralar ve bu güzellikler bu milletin makus tarihine döner, bizler de birgün bu dünya üzerinde gülmeye başlarız.



Konuşmaların ardından jüri tarafından gazetecilik ve insan hakları dallarında ödüle layık görülen kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi.



Yılın haber ajansı dalında Doğan Haber Ajansı'na verilen ödülü Bartın Muhabiri Ayhan Acar, Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın'dan aldı. Yılın gazetecisi ödülü Milliyet'ten Bünyamin Aygün, en iyi ana haber programı ödülü Fox Ana Haber, en iyi erkek spiker ödülü Veyis Ateş, en iyi haber sitesi ödülü İnternet Haber, en iyi haber kanalı ödülü Habertürk, en başarılı haber spikeri ödülü Ahmet Rıfat Albuz, en iyi gazete ödülü Yeni Asır'a verildi. (DHA)

 


Etiketler
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin