'Yıldız Tilbe ayrımcılık üzerinden sürekli pot kırdı'

Müzik yazarı Naim Dilmener, Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Yıldız Tilbe ayrımcılık üzerinden sürekli pot kırdı'

Müzik yazarı Naim Dilmener, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı. Dilmener, birçok ünlü şarkıcı hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.



Hakan GENCE / HÜRRİYET



Yıldız Tilbe ayrımcılık üzerinden sürekli pot kırdı



Yeni nesil şarkıların çoğu sosyal medyada yaşıyor. Onların gerçek hayatlarını bu kadar görmemiz kariyerlerini nasıl etkiliyor?



- Ben gerçek yüzlerini görmemiz gerektiğini düşünmüyorum. Biz şarkılarını seviyoruz. Mesela, Yıldız Tilbe’yi seven birinin ona “Sosyal medya kullanma” demesi lazım. Hitler’le, Yahudilerle, milliyetçilikle ilgili yazdıklarıyla sürekli ayrımcılık üzerinden pot kırdı. Onun gibi tam kalbinden bir şarkıyı çıkarıp başka kalplere gönderen bir insanın o cümleleri kurmaması, insan ayırmaması gerekiyor.



Sıla’nın şarkıları akılda kalıcı değil



Kadın popçularla ilgili ‘Dört Büyükler’ yazısı yazdınız: Demet Akalın, Hande Yener, Gülşen ve Bengü dörtlüsünden, Bengü’nün üstünü çizip yerine Simge’yi koydunuz…



- O yazıdan sonra “Naim delirdi mi?” dediler. Ama ben kendi starlarımı söylemiyorum ki. Elbette aralarından kendi sevdiklerim de var. Bengü’ye gelince... Anne olmak üzere. Bu başlı başına bir seçim. Açıkçası bugünkü hızda dokuz ay işe asılmamak ciddi bir süre. Ama Simge üretiyor. Gülşen ise bu isimler içinde yaştan dolayı en zayıf halka. Yerine Aleyna Tilki gelebilir.



Yeri gelmişken Aleyna Tilki hakkında gözleminiz?



- Çok seviyorum, çocuk o daha. Şahane işler yapıyor diyemeyiz, vokal biçimi oturmamış, sesi hâlâ titreyebiliyor. Ama çok tatlı bir kız. Eleştirilerimizle onu yerin altına itmezsek muhteşem işler yapabilir.



Listenizde Sıla neden yok?



- İnsan olarak seviyor, ciddiye alıyorum ama şarkıları

akılda kalıcı değil. Şarkı sözleri zor ve ağdalı. 2010’ların Sezen Aksu’su olmaya çalıştı. Oldu da... Ama bu, dört büyüklerden biri olmak için yeterli değil.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin