YILDIRAY ÇINAR VEFAT ETTİ

Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldıray Çınar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
YILDIRAY ÇINAR VEFAT ETTİ

Yaklaşık 1. 5 aydan bu yana Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) tedavisi gören Yıldıray Çınar (68), sabaha karşı hayatını kaybetti.


Sanatçı için yapılacak cenaze töreninin ayrıntıları henüz belirlenmedi.

Bugüne kadar 50 dolayında filmde başrol oynayan, 12 altın plak ödülü bulunan 1960-1980'li yılların ünlü sanatçısı Çınar, 1940 yılında Samsun'da doğdu.

Uzun yıllar TRT'de Türk Halk Müziği sanatçısı olarak görev yapan sanatçının seslendirdiği eserler arasında "Çarşambayı Sel Aldı", "Sarmaşık Bülbülleri", "Aman dünya ne dar imiş", "Arzu ederdiniz bir yol görmeye", "Şen ola düğün" gibi parçalar bulunuyor.

80'li yılların ortalarına kadar faal olarak sanat ve sinema dünyasının içinde yer alan sanatçının baş rolünde oynadığı "Zaloğlu Rüstem", "Arzu ile Kamber", "Eşref", "Kardeş Kurşunu" ve "Kahpe Felek" gibi filmler ise zamanın hasılat yapmış filmleri arasında gösteriliyor.







Samsun'daki evinde bir süredir tedavi gören Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldıray Çınar, durumunun ağırlaşması üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Bir süredir ilerleyici sinir sistemi hastalığı olan ALS tedavisi gören Çınar, durumunun ağırlaşması üzerine OMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Servisine kaldırılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin