Yıldönümünde temsili Gezi Parkı yaptılar

CHP Buca İlçe Başkanlığı Gezi Parkı Direnişi'nin 2. yılında 'Gezi Ruhunu' Hasanağa Bahçesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Yıldönümünde temsili Gezi Parkı yaptılar

Taksim Gezi Parkı'ndan başlayarak, tüm ülkeyi saran direnişin yıldönümü için Hasanağa Bahçesi'nde temsili Gezi Parkı oluşturuldu. 



Hasanağa Bahçesi'nde Gezi Parkı'nı anlatan fotoğraf, resimler, soğuk heykel performansları, müzik grupları yeraldı. CHP İlçe Başkanlığı bir de serbest kürsü koydu. 



Gezi Direnişi'nin ikinci yıldönümü sebebiyle düzenlenen anma etkinliğinde yüzlerce Bucalı, Hasanağa Bahçesi'nde toplandı. Hep bir ağızdan şarkılar, marşlar söyleyen gençler, anma etkinliği boyunca 'Gezi şehitleri ölümsüzdür', 'Her yer Taksim her yer direniş' ve Mustafa Kemalin askerleriyiz' sloganları attı. Gezi Direnişi'nin anlatıldığı kısa filmlerin gösteriminin yer aldığı etkinlikte, direniş sırasında hayatını kaybeden gençlerin ve direnişin sembolü haline gelen karelerin yer aldığı canlı heykel performansı da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.



Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da konuşmasında, “Gezi hakka, hukuka yürüyüştü, Gezi baskıya büyük bir tepkiydi, Gezi çevreciydi, Gezi demokrattı, Gezi çağdaştı, Gezi laiklikti, Gezi unutturulmaya çalışılan devrimleri hatırlatmaktı; Gezi de çok mesaj vardı ama her şeyden önemlisi Gezi git gide pasifleştirilmiş, apolitik olmuş gençlerin artık bu ülkedeki siyasetçilere dur deyişiydi" dedi. 



Serbest kürsüde konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da "Keşke kaybettiğimiz onlarca gencimiz ve o gençlerimizin sırtında taşıdığı Berkin Elvanımızı kaybetmeseydik. Neşeli bir isyan gibiydi, keşke gözü pek kardeşlerimizin onlarcasının gözünü kaybetmeseydik. Yine neşeli bir isyan gibiydi, keşke binin üzerinde gencimiz yaralanmasa, on binin üzerinde insanımız gözaltına alınıp sorgulanmasaydı. Ama hepimiz burada bulunanlar veya bulunmayanlar hepimiz biliyoruz ki özgürlükler bedel ödenmeden kazanılmıyor" diye konuştu.  (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin