Yeşim Ustaoğlu filmleri Fransa’da

La Rochelle film festivali, bu yıl 'Keşif' bölümünü son dönem Türkiye sinemasına ayırıyor...

Google Haberlere Abone ol
Yeşim Ustaoğlu filmleri Fransa’da

Fransa’nın Cannes’dan sonraki en prestijli film festivali sayılan La Rochelle, bu yıl Keşif bölümünü son dönem Türkiye sinemasına ve Yeşim Ustaoğlu filmlerine ayırıyor. 1-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festivalde Ustaoğlu’nun “Bulutları Beklerken”, “Sırtlarındaki Hayat”, “Pandora’nın Kutusu” ve “Araf” adlı filmleri gösterilecek.



1973’ten beri düzenlenen ve Cannes’dan sonra Fransa’nın en prestijli film festivali sayılan La Rochelle, bu yıl Keşif bölümünü Türkiye sinemasına ayırıyor. Son dönem Türkiye filmlerinin gösterileceği Keşif bölümünün retrospektif konuğu ise Yeşim Ustaoğlu olacak.



1-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festivalde, Ustaoğlu’nun 2004’te çektiği “Bulutları Beklerken” filmi ve “Sırtlarındaki Hayat” belgeselinin yanı sıra, San Sebastian Film Festivali’nde Altın İstiridye (En İyi Film) ve Gümüş İstiridye (En İyi Kadın Oyuncu - Tsilla Chelton) başta olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödül alan “Pandora’nın Kutusu” (2008) ve Abu Dhabi, Split Mediterranean film festivallerinde “En İyi Film”, Moskova, Tokyo, Pune festivallerinden de “En İyi Kadın Oyuncu” dallarında ödüller toplamış “Araf” adlı filmleri gösterilecek. Ustaoğlu da filmleriyle birlikte La Rochelle Uluslararası Film Festivali’nin konuğu olarak Fransa’ya gidecek ve filmleri üzerine bir sohbete katılacak.



“Tereddüt” geliyor!



Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi “Tereddüt”ün vizyon tarihi ise çok yakında açıklanacak. Ustaoğlu’nun senaryosunu yazdığı ve yönettiği film, bir Karadeniz kasabasında yolları kesişen aynı ama farklı iki genç kadının birbirlerine çarpan ve dönüşen hayatlarını konu alıyor. Başrollerinde Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık’ı izleyeceğimiz “Tereddüt”; Yeşim Ustaoğlu, Titus Kreyenberg, Marianne Slot, Klaudia Smieja ve Eliza Oczkowskaortak yapımcılığında gerçekleşti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin