Yeşilçam'ın usta ismi ölümünün 21. yılında unutulmadı!

Hulusi Kentmen için bir anma gecesi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam'ın usta ismi ölümünün 21. yılında unutulmadı!

20 Aralık 1993'te hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta ismi Hulusi Kentmen ölümünün 21. Türk Sineması'nın ise 100. yılında düzenlenen bir seremoniyle İstanbul Kadıköy’de anıldı.



İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği etkinliğe, Hulusi Kentmen’in ailesinin yanı sıra Ediz Hun, Selda Alkor, İzzet Günay, Süleyman Turan,Tolga Savacı, Nuri Alço,Yavuz Karakaş,Teoman Ayık, Çetin Tunca gibi önemli birçok sanatçı arkadaşı da katıldı. Ayrıca 'Ulan İstanbul' dizisinin oyuncuları da anma programda hazır bulundular.



Konuklarını kendisine ait  ve Yeşilçam’da birçok oyuncunun kullandığı 1956 model Ford Fairline marka üstü açık klasik aracıyla karşılayan Hulusi Kentmen, birebir ölçülerde yapılan hiperrealist heykeliyle,izleyicilere duygusal anlar yaşattı.



Yeşilçam’a saygı konseptindeki etkinliklerine bir yenisini ekleyen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, anma programında Hulusi Kentmen’e ait, heykeltıraş, ressam ve sanat yönetmeni Talat Doğanoğlu’nun birebir ölçüde yapmış olduğu hiperrealist heykeli de, 1956 model aracının başında hazır bulundu.



Etkinliğe sanatçı arkadaşlarının yanı sıra  Hulusi Kentmen’in gelini Leyla Kentmen ve torunu Melek Kentmen de katıldı. Leyla Kentmen yaptığı konuşmada şunları söyledi:



“Hulusi Kentmen’in dostları olarak onu en az bizim kadar iyi tanıyorsunuz. Çünkü babam 81 yıllık hayatının 46 yılını sizlerle birlikte geçirdi. Sizleri bu anlamlı günde yanımızda görmek bizi onurlandırdı. Hani derler ya vefa sadece bir semt adı değil diye o sözü bugün bir kez daha iyi anladım.Bu nedenle sözlerimi daha fazla uzatmadan sizlerin huzurunda bugünü organize eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’ne ve bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize ve basın mensuplarına teşekkür ederim hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.



'İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı' Serkan Okay ise şunları söyledi :



Hepimizin babası, amcası, çoğumuzun dedesi olmasını isteyecek kadar sevdik onu. Tatlı sertti, otoriterdi ama hep babacandı, iyi kalpliydi, yufka yürekliydi. Hiçbir filminde kötülük yapmasını beklemedik ondan. Beklesek bile O yapamazdı ki.Polis ve hakim rollerinde gerçek adaletin, hoşgörünün, zengin iş adamını oynadığı rollerde dürüst patronluğun, dedeyi oynadığı rollerde hep tontonluğun simgesi olmuştu.Türk Sinemasına büyük emekler vermiş,sinemamızın babası için böyle bir anma programını organize etmekten gurur ve mutluluk duymaktayız.



Sanatçı dostları ise yaptıkları konuşmalarda Hulusi Kentmen’in Türk Sineması için ne kadar önemli bir karakter olduğunu vurgulayarak,kendisine olan özlemlerini dile getirdiler.



Konuşmaların ardından, Selda Alkor tarafından, Hulusi Kentmen’in torununa anma programının anısına bir plaket takdim edildi. Daha sonra Melek Kentmen’in dedesi için yaptığı pasta kesildi ve anı kurabiyeleri dağıtıldı.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin