'YEŞİLÇAM'I YARATANLARA SAYGI' GECESİ

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarına paralel olarak gerçekleştirilen “Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” etkinliği, 1 Mart Pazartesi akşamı, yıllarca ülkemizde sinemaseverlerin neşesi olan komedi sanatçılarımız için gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
'YEŞİLÇAM'I YARATANLARA SAYGI' GECESİ

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan ve geçen yaz Abbasağa Parkı’nda seyircilere sunulan “Yeşilçam’da Yüzümüzü Güldürenler” başlıklı etkinliğin devamı niteliğindeki “Yeşilçam’ın Neşe Kaynakları” gecesi, Ortaköy Kültür Merkezi’nde saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.


 


“Yeşilçam’ın Neşe Kaynakları” gecesi; başlangıcından bugüne beyazperdeden yansıyan komedyenlerin âdeta resmigeçidine dönüşecek. İsmail Dümbüllü’den Şener Şen’e, Necdet Tosun’dan Kemal Sunal’a, Muammer Karaca’dan Zeki Alasya-Metin Akpınar’a, Adile Naşit’ten Suna Pekuysal’a, Feridun Karakaya’dan Sadri Alışık’a, Cevat Kurtuluş’tan Hulusi Kentmen’e sinemamızın bizi güldüren yüzlerinin rol aldığı klasikleşmiş Yeşilçam filmlerinden en güzel sahneler, arşivci Yahya Karadaş’ın hazırladığı kolajlarla seyirci ile buluşacak.


 


Etkinlikte sanatseverler, en sevilen yerli komedi filmlerinden özenle seçilmiş bölümlerin yanı sıra keyifli bir sohbeti de izleme olanağı bulacak.


 


“Yeşilçam’ın Neşe Kaynakları” gecesi; dönemin yakın tanıkları gazeteci Arda Uskan, mizah yazarı Cihan Demirci, Halit Akçatepe, Temel Gürsu ve Yılmaz Atadeniz’in bu toplantıda ilk kez anlatacakları anılarla renklenecek…

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin