Yeşilçam'ın yıldızından itiraf gibi konuşma!

Hülya Koçyiğit, 50'nci sanat yılında, 'Ustalara Saygı' gecesinde Sakaryalılar'la bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam'ın yıldızından itiraf gibi konuşma!

Türk Sinemasının ünlü oyuncusu Hülya Koçyiğit, 50'nci sanat yılında, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ustalara Saygı' gecesi etkinliği kapsamında Sakaryalılar'la bir araya geldi. Koçyiğit, sinemayı yaparak öğrendiklerini söyledi.



Adapazarı Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen etkinlikte konuşan Yönetmen Ülkü Erakalın, Hülya Koçyiğit ile önemli projelerde yer aldığını söyledi. Erakalın, sinemada yaşlandığını hiç hissetmediğini anlatırken, şöyle dedi:



"Sinema bizi yaşlandırmadı. Çünkü sevginin doruklarında yaşanan bir heyecandır sinema. Sizlerin alkışları ile büyüyen Türk Sineması'nın 100'üncü yılına yaklaştığımız bu dönemde, büyük mutlulukla söyleyebilirim ki; sevgili Koçyiğit ile birlikte bu 100 yılın 65 yılını birlikte yaşadık. İlk günden bu yana sevgili Koçyiğit ile birlikte aynı duyguları paylaştık, aynı sevgiyle sinemaya bağlandık. İnşallah, Hülya Koçyiğit’in çektiği yeni filmleri hep birlikte izlemeye devam edeceğiz."



Hülya Koçyiğit’in Türk Sineması’nı temsil eden en önemli figür olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Prof.Dr. Ruken Öztürk, 'Derman' filmine kadar Hülya Koçyiğit’i hep başkalarının seslendirdiğini hatırlatırken, "Ama 1980’lerde kadınlar, sazı ve sözü ellerine almaya başlıyor. Hülya Koçyiğit, bunun canlı örneğidir. Bu yüzden Koçyiğit’in sesini 80’lerde duymaya başlıyoruz. Özellikle filmlerinde ulusal ve uluslararası ödül alma özelliği de altı önemle çizilmesi gereken bir konudur. Filmlerinin etkisine girmek o kadar kolaydır ki, birisi ‘Hadi izlemeyip keselim’ demeden filmin içinden çıkmak kolay değildir. Böylesine anlamlı bir gecede yer almaktan kendi adıma ben de çok mutlu olduğumu ifade ediyorum" dedi.



"BİZİM DÖNEMİMİZDE SİNEMA EĞİTİMİ YOKTU, EMEKLEYEREK ÖĞRENDİK"



Sakarya'da olmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayan Hülya Koçyiğit ise, sevenlerini selamlamak, kucaklaşmak ve herkesle ayrı ayrı özlem gidermenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:



"50 yıldan bu yana gönlünüzün bir köşesinde bize yer verdiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Sakarya’ya gelip ülkemizin bu köşesindeki insanlarımızı selamlamak ve bir anı paylaşmak benim için çok değerli ve bir o kadar da mutluluk verici. Ankara’dan ve İstanbul’dan bu geceyi paylaşmak için benimle olan ve geçmiş duygularını aktarmak için aramıza katılan çok kıymetli dostlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum."



Kendilerinin ilgilendikleri dönemde sinema eğitimi olmadığını hatırlatan Koçyiğit sözlerini şöyle sürdürdü:



"Biz sinemayı yaparak öğrendik. Sinema eğitimi, bizim sinema ile ilgilenmeye başladığımız dönemde yoktu. Hepimiz emekleyerek sinemayı öğrendik. Bunun için aşk, heyecan ve tutku gerekiyordu. Bu kadar süredir filmlerimizin izlenmesinin sebebi de bu aşk, tutku ve o büyük heyecanın eseridir. ‘Mutlu insanların yaşadığı bir ülke’ bizim bütün çabamızın özetidir. İnşallah, tekrar tekrar beyaz perdede buluşmaya devam ederiz. Biz güzel filmler yapar, siz de aynı heyecanla izlemeye devam edersiniz."



Programın tamamlanmasının ardından Sakaryalı sevenleriyle sohbet eden Hülya Koçyiğit, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin