'Yeşil Nokta Çevreci Basın Ödülleri' sahiplerini buldu

ÇEVKO Vakfı bu sene Yeşil Nokta Çevreci Basın Ödülleri'ne hangi medya kuruluşlarını layık gördü?

Google Haberlere Abone ol
'Yeşil Nokta Çevreci Basın Ödülleri' sahiplerini buldu

Çevko Vakfı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde, 26 Eylül Perşembe günü Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleyeceği 'AB’de Ambalaj Atığı Toplama Sistemleri Kongresi 2013', alanında önemli bir platform görevini üstlenecek.



Avrupalı uzmanların başarıya ulaşmış ambalaj atıkları yönetim sistemleri konusunda önemli bilgilendirmelerde bulunacağı ve bakanlık yetkililerinin Türkiye’deki sistemi anlatacakları kongrede ayrıca 'Yeşil Nokta Çevreci Basın Ödülleri'de sahiplerini bulacak.



Türkiye’de ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulması için faaliyet gösteren ÇEVKO Vakfı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde 26 Eylül’de, Ankara ATO’da, 'AB’de Ambalaj Atığı Toplama Sistemleri Kongresi' düzenleyecek.



Türkiye ve AB’deki ambalaj atığı toplama sistemleri, kullanılan ekonomik modeller ve ilgili tüm raporlamaların iyi uygulama örnekleri ile aktarılması açısından önemli bir platform görevi üstlenen; uluslararası düzeyde katılımın olacağı kongrede ayrıca, çevreye duyarlı habercilik anlayışına sahip, ambalaj atıklarının çevresel ve ekonomik değeri açısından geri kazanımının önemine dikkat çeken yayınlar yapan medya kuruluşlarına da ödüller verilecek.



Bu sene 'Çevko Vakfı Yeşil Nokta Çevreci Basın Ödülleri'ni kazananlar ise; Doğan Haber Ajansı, CNN Türk, Habertürk, NTV Radyo, zaman.com.tr, Yeni Asır Gazetesi, Olay TV ve Milliyet Gazetesi oldu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin