Yeni Şafak'ta ayrılık! Köşesinden veda etti!

Hilal Kaplan 'Yeni Şafak' gazetesinden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak'ta ayrılık! Köşesinden veda etti!

Yeni Şafak gazetesinde yaklaşık 4 yıldır köşe yazan Hilal Kaplan bugünkü yazısında yazılarına son verdiğini açıkladı.



Gazeteden ayrılmasının nedenini açıklamayan Hilal Kaplan yazısında gazete yöneticileri hakkında övgü dolu ifadeler kullandı ve teşekkür etti.



Hilal Kaplan'ın veda yazısı şu şekilde:



Mart 2011’de, Yeni Şafak’ta yazmaya başladığımda, sivil siyasetin vesayet altına alınacağı günlerin geride kaldığını, sırada yeni bir anayasa yapmak olduğunu sanıyordum. Bir önceki gazetem Taraf’ın ipliği pazara çıkmamış, perde arkasındakiler deşifre olmamıştı. O günden bugüne yine uzun bir mesafe kat ettik. PKK’nın başlattığı ‘devrimci halk savaşı’, sonrasında Gezi kalkışması ve en son 17-25 Aralık darbe teşebbüsünü sayesinde ne yeni anayasa yapılabildi, ne barış süreci istenilen hızda gitti ne de bürokratik oligarşi tarihin çöp sepetine gönderilebildi. Yani gönül rahatlığıyla vesayet güçlerinin bertaraf edildiğini söylemek mümkün değil, mücadele devam ediyor.



...



Bugün, Yeni Şafak sayfalarında benim için ayrılan sürenin –belki de şimdilik- sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yayında ve yapımda emeği geçen öyle çok dost var ki, hangisini saysam eksik kalacak. Ancak öncelikle İdaresi altında yazmaktan onur duyduğum İbrahim Karagül’den başlamam gerek...



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin