Yeni Şafak yazarı 1 aydır açlık grevinde

Yaklaşık 2,5 ay önce hiçbir açıklama yapılmadan Yeni Şafak'taki yazılarına son verilen Teodora Doni'nin 32 gündür açlık grevinde olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarı 1 aydır açlık grevinde

T24 sitesinden Hazal Özvarış'ın ulaştığı Teodora Doni, yaşadıklarını şöyle anlattı:



"Öncelikle çok şaşkınım, hakikaten çok yoruldum dünden beri, insanlara cevap vermekten. Sayın Mehmet Atak benim durumumu öğrenince onlarca isme mail gönderip durumumu anlatmaya çalışmış. O maili bana da göndermişti ve ben de okudum, biraz karışık anlatmış. Bu yüzden yanlış anlaşılma olmasın diye, sadece bilgi olsun diye söylüyorum. Yeni Şafak'ta son yazım 24 Eylül'de yayınlandı. Bundan sonraki yazım yayımlanmadı. Yayınlanmayan yazı siyasi değil, edebi bir eleştiriydi. Yazının yayınlanmamasına ilişkin gazete yönetimi hiçbir açıklama, özür veya geri bildirimde bulunmadı. Bunun üzerine ben de 28 Ekim'de açlık grevine başladım."



Gazete yönetiminin bundan haberdar olup olmadığı sorusuna Doni, "Hayır, bilmelerini de istemedim. Ben herhangi bir baskı olmadan bu açıklamayı yapmalarını umdum. Ama 10. günde bazı arkadaşlarım benim haberim olmadan gazete yönetimini durumdan haberdar etmişler. Bir süre sonra, dolaylı yollardan gazetenin bir açıklama yapacağı söylendi. Bunun üzerine ben de açlık grevine 21. gününde ara verdim. İlk başta sıvı da almıyordum. Ancak açıklama yapılmayınca greve tekrar başladım" dedi.



Açlık grevini B vitamini ve şekerli su ile sürdüren Teodora Doni, doktor bir arkadaşının telefonda sık sık kendisini aradığını ve sağlığı için konuştuklarını belirtti. "Ufak tefek ağrılarım oluyor ama dayanılmaz bir acım yok" diyen Doni sözlerine şöyle devam etti:



"Ben bir Müslüman'ım. Yapılanların, gönderilen maillerin kayıtları var. Yalan söylemek asılsız suçlamalar yapmak bana yakışmaz. Tek istediğim gazeteden yazımın neden yayımlanmadığına dair bir açıklama. Açlık grevinin kamuoyu tarafından bilinmesini de istemiyordum. Gazetem hakkında söylediklerimin çarpıtılarak farklı yerlere çekilmesini istemedim. Ancak haberim olmadan Sayın Atak birçok kişiye durumuma ilişkin mail atmış. Kendisine kızmıyorum, ama bunu ben istemedim. Gazeteden gelmesini beklediğim özür ve açıklamanın kamuoyu baskısından kaynaklanmasını tercih etmedim, etmiyorum."



Teodora Doni, durumundan bir maille sadece bazı Yeni Şafak yazarlarını haberdar ettiğini ve durumu gazeteden birçok kişinin bildiğini söyledi. Doni, "Şunu net söyleyebilirim; ne gazete yönetiminden, ne yazarlardan ne muhabirlerden, hiç kimse beni aramadı, bilgi istemedi" dedi.







 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin