Yeni bir haber kanalı geliyor: Babıali TV... Kurucuları kim?

Babıali TV, YouTube üzerinden yayın yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir haber kanalı geliyor: Babıali TV... Kurucuları kim?

YouTube üzerinden yayın yapacak haber kanalı Babıali TV yayına geçmek için gün sayıyor. İşte kanalın kurucu isimleri...



Babıali TV ay sonuna kadar yayına çıkmayı planlıyor. Kapalı devre yayınların başladığı kanalın direksiyonunda iki deneyimli isim var. Biri son dönemde adı sıkça duyulan Suat Toktaş.



TV5'te 'Düşünme Vakti' isimli tartışma programı yapan Suat Toktaş, Babıali TV'nin kurucu isimlerinden biri. Toktaş, CNN TÜRK, Haber Türk gibi kanallarda yöneticilik yapmış bir isim.

En son Haber Global'in Kurucu Genel Yayın yönetmenliğini yapan Toktaş, kanalı sıfırdan kurup yayına çıkarmıştı. AK Parti'den istifa eden Ahmet Davutoğlu ile geçtiğimiz günlerde TV5'te yaptığı program da ses getirmişti.



Suat Toktaş ile birlikte kanalın temelini atan bir diğer önemli isim de Mustafa Hoş. Son olarak NTV'de haber genel yayın yönetmenliği yapan Hoş, 24 TV ve TV8, Artı 1 gibi kanalların kuruluşunda görev yaptı. Star, Kanal 6’da genel yayın yönetmenliği ve haber koordinatörlüğü görevlerini üstlendi.



Türkiye'nin en dikkat çeken araştırmacı gazetecilerinden biri olan Hoş, Ensar yurtlarında çocuk tecavüzü, Adıyaman Gerger çocuk tecavüzü, Dikili Süleymancı yurdu çocuk tecavüzü, Aladağ'daki yurt yangını faciası ve Çorlu tren faciasındaki fikr-i takibi ile saklı kalan olayların ortaya çıkmasını sağladı. Son olarak Fıkıh-Der’deki çocuk tecavüzündeki fikr-i takibi ile dikkat çekti. Mustafa Hoş Zamanın Ruhuna Rağmen, Abluka, Big Boss, Çığlık, Hançer, Ölüm Treni adında 6 tane kitap yazdı.

Mustafa Hoş, yaptığı haberler ve ve kitapları nedeniyle bir çok davada yargılanıyor.



Türkiye’de bir ilk olan Babıali TV'nin kurucu isimleri olan Suat Toktaş ve Mustafa Hoş, farklı formattaki haber programları ile ekranda da olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin