YENİ GELİŞME! ALİ KARACAN'IN MİLLİYET VE VATAN'DAKİ HİSSELERİNE HACİZ

Ali Karacan’ın Milliyet ve Vatan’daki hissesine haciz. İşte haberhakki.com'un özel haberi...

Google Haberlere Abone ol
YENİ GELİŞME! ALİ KARACAN'IN MİLLİYET VE VATAN'DAKİ HİSSELERİNE HACİZ

Mayıs ayı başında Milliyet ve Vatan gazetelerini Aydın Doğan’dan devralan Demirören ile Karacan Aileleri arasındaki hukuki anlaşmazlık sürerken,  dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Piyasaya borcu olduğu bilinen  Ali Karacan’ın ödenmeyen  bir banka borcu nedeniyle Milliyet ve Vatan’daki hissesine haciz işlemi uygulandı. 533 bin 883 TL’lik alacağı devralan RCT Varlık Yönetimi A.Ş., İcra İflas Kanunu’nun 94′ncü maddesine göre, Ali Karacan’ın iki gazetedeki hisselerine haciz işlemi uygulattı.


İstanbul 14. İcra Müdürlüğü’ne başvuran RCT Varlık Yönetimi A.Ş. avukatları, uzun süredir ödenmeyen borca karşılık kaydi haciz istedi. Borçlu Ali Karacan’ın üzerinde görünen menkul ve gayrimenkulleri araştıran şirket temsilcisi, Milliyet ve Vatan gazetesinde Ali Karacan’a ait yüzde 1 dolayında bir hisse bulunduğunu belgeledi. Talep üzerine İcra Müdürlüğü, haciz kararı aldı. Bu karar bir yazıyla DK Gazetecilik Yayıncılık A.Ş’ye tebliğ edildi.


İCRA YAZISINDAKİ UYARI


İstanbul 14.İcra Müdürlüğü’nün Milliyet ve Vatan’ın yönetim merkezi olan Bağcılar’daki  DMC binasına gönderdiği resmi yazıda, önemli bir uyarı yer aldı. İcra belgesinde, İcra İflas Kanunu’nun 357. maddesine göre, alacak miktarına denk gelecek hisselerin haczedilip bilgi verilmesi istendi. Buna aykırı davranış halinde Cumhuriyet Savcılığı’nan devreye girebileceği uyarısında bulunuldu.


Söz konusu madde şöyle:


MADDE 357 – İcra dairesince kanuna göre yapılan tebliğ ve emirleri derhal yapmağa ve neticesini geciktirmeksizin icra dairesine bildirmeğe alakadarlar mecburdur. Makbul sebep haricinde tebliğ ve emirleri yapmıyanlar hakkında ait olduğu dairece tahkikatı evveliyeye hacet kalmaksızın Cumhuriyet Savcılığınca doğrudan doğruya takibat yapılır


“SEVGİLİME KAVUŞTUM” DEMİŞTİ


Gazetelerin satın alınmasından 4 ay sonra, Milliyet ve VATAN’ın kapısına haciz gelmesi, ortaklar arasındaki hukuki anlaşmazlıkta yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor.  DK Gazetecilik Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karacan, 3 Mayıs’taki devir sırasında, “”Şu anda karşınızda 32 yıllık rüyası gerçekleşmiş bir insan görüyorsunuz. Rastlantı ve ilahi şans diyebilirsiniz ama dedemin kurduğu Milliyet’in 61. yaş gününde bu konuşmayı yapıyorum. bugün sevgilime kavuşmuş gibiyim” demişti.


Ancak kısa süre içinde, Demirören grubuyla anlaşmazlığa düşen Ali Karacan, önce B grubu hissedarları olarak 3 aile mensubuyla yönetimden çekilmiş, ardından mahkemeden kayyım kararı aldırmıştı. İki gazete binasına şu ana kadar kayyım heyeti gelmiş değil. Mahkeme kararına göre kayyım, şirket genel kurulunu 6 ay içinde gerçekleştirecek.




http://www.haberhakki.com/genel/ali-karacanin-milliyet-ve-vatandaki-hissesine-haciz.html

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin