Yeni filmi Venedik'te yarışacak

Emin Alper'in yeni filmi 'Abluka', Venedik'te 'Altın Aslan' için yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
Yeni filmi Venedik'te yarışacak

2012 yılında ilk filmi 'Tepenin Ardı' ile Berlin Film Festivali'nde Caligari Ödülü ve Asya Pasifik Film Ödülleri'nde En İyi Film ödülü olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında otuzun üzerinde ödül alan Emin Alper'in ikinci uzun metraj filmi, 'Abluka' dünya galasını Venedik Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde gerçekleştirecek.

 

Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron'un başkanlığındaki Altın Aslan jürisinde Nuri Bilge Ceylan, Alman oyuncu Diane Kruger, İngiliz yönetmen Lynne Ramsay ve Tayvanlı yönetmen Hou Hsiao-hsien gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor.

 

Emin Alper'in yazıp yönettiği 'Abluka'da, yoğun bir politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesi anlatılıyor. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eurimages (Avrupa Konseyi), CNC (Fransa), Doha Film Institute (Katar), Visons Sud Est (İsviçre) tarafından desteklenen, Liman Film'in yapımcığılığında Paprika Films (Fransa) ve Insgnia'nın (Türkiye) ortak yapımcılığında gerçekleştirilen 'Abluka'nın Türkiye'de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.



"'Abluka' Venedik'te yarışacak" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin