YENİ BİR SİNEMA DERGİSİ: FİLM ARASI

Bir grup sinemaseverin hazırladığı Film Arası isimli sinema dergisi yayın hayatına başladı.

Google Haberlere Abone ol
YENİ BİR SİNEMA DERGİSİ: FİLM ARASI

Sepya Yayıncılık çatısı altında yayımlanan dergi, Türkiye genelindeki sinemaseverlere ulaşacak. Üstelik ücretsiz!


 


Sepya Yayıncılık bünyesinde yayın hayatına merhaba diyen Film Arası sinema dergisi, ilk sayısıyla yayın hayatına merhaba dedi. Bir grup sinemasever tarafından hazırlanan ve okuyucularına ücretsiz olarak ulaşmayı hedefleyen dergi, sade tasarımı ve farklı ebadıyla da dikkat çekiyor.


 


OKURLARIN YAZILARI YAYIMLANIYOR


 


Derginin editörü Ahmet Toklu, amaçlarının Film Arası’nı sinemaseverlerin yazı ve düşüncelerini paylaştıkları özgün ve özgür bir ortama dönüştürmek olduğunu söyledi. Sinemaya gönül vermiş herkesin yazılarını gönderebileceklerini ifade eden Toklu, dergiyi ücretsiz olarak Türkiye genelinde okuyuculara ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi.


 


İLK SAYININ KONUĞU SEMİH KAPLANOĞLU


 


Film kritikleri, kitap tanıtımları, röportajlar ve köşe yazılarının yer aldığı dergide orta sayfa röportajı öne çıkıyor. Gülcan Tezcan’ın ‘Kamera Arkası’ adıyla ilkini yaptığı röportajın konuğu ise bol ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu. ‘Türk Filmlerinde Din, Mezarlığa Hapsedilmiş’ başlığını taşıyan röportajda, Kaplanoğlu’nun sinema yolculuğuna dair çarpıcı açıklamalar yer alıyor.


 


Ahmet Toklu, Zilan Adalı, İpek Tanır, Levend Saka ve Suat Köçer’in köşe yazılarıyla katıldığı dergide keyifli soruların yöneltildiği Ayak Üstü isminde tek sayfalık bir röportaj da bulunuyor. Röportajın ilk konuğu, Sıfır Dediğimde filminin yönetmeni Gökhan Yorgancıgil, en az sorular kadar keyifli cevaplar vermiş. Derginin son sayfasında ise Yavuz Turgul’un Züğürt Ağa filminden çarpıcı bir fotoğraf, tam sayfa olarak yer alıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin