Yeni Asır 120. yılını kutladı! Geceye medya ve siyaset dünyasından kimler katıldı?

Basın camiasının köklü gazetesi 120. yılını kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Asır 120. yılını kutladı! Geceye medya ve siyaset  dünyasından kimler katıldı?

Türkiye'nin en köklü ve en eski gazetesi Yeni Asır, 120. kuruluş yıldönümünü Balçova Kaya Termal Otel'de düzenlenen geceyle kutladı. Heyecan ve coşkunun bir arada yaşandığı gecede 120. yıl pastası kesildi. Özgen Akçagül ile Blue Note Orkestrası da şarkılarıyla geceye renk kattılar. Sosyal medyadan da ilgiyle takip edilen gecede Yeni Asır Gazetesi Türkiye ve dünya sıralamasında 'Trend Topic' oldu.



Gecenin evsahipliğini Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ile gazete çalışanları yaptı.



Bir konuşma yapan Hüseyin Kocabıyık, "Yeni Asır'ın mutlaka bir çizgisi olmuştur. Bu çizgi Sokullu Mehmet Paşa'dan gelen bir çizgidir ve hiç değişmemiştir. Cumhuriyet döneminin de bir gazetesi olarak Cumhuriyet değerlerini sonuna kadar savunmuştur. Yeni Asır, bugün de aynı şekilde yoluna devam ediyor. Konjonktür ne olursa olsun, devirler nasıl değişirse değişsin, Yeni Asır kimi desteklerse desteklesin Yeni Asır, hep Yeni Asır'dır ve hep Yeni Asır olarak kalacaktır. Hakikat çizgisinden, doğruluk çizgisinden şaşmamaya devam edecektir" dedi.



Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı da; Yeni Asır Gazetesi'nin ömrüne savaşları, imparatorlukları, devrimleri, darbeleri, mücadeleleri sığdırmış koskoca bir çınar olduğunun altını çizdi ve 120 yıldır Türkiye'nin ve Ege'nin haberini yapan Yeni Asır'ın milletten ve demokrasiden taraf olma misyonunu 120 yıl sonra da aynı kararlılıkla süreceğini belirtti. Türkiye’nin en büyük kuruluşu Turkuvaz Medya bünyesinde olmaktan güç aldıklarını da belirten Bursalı, hedeflerinin bölge haberciliğinde dünyada en etkin yerde konumlanmak olduğunu belirtti.



Konuşmaların ardından davetliler Yeni Asır'ın 120. yıl pastasını kesti.



Yeni Asır gecesine Turkuvaz Medya Grubu Başkanvekili Serhat Albayrak'ın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar, AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Hamza Dağ, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Aydın AK Parti milletvekili Mehmet Erdem, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Erdal Aksünger, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, ünlü sanatçı Haldun Dormen, işadamları Lucien Arkas, Işınsu Kestelli, Hasan Küçükkurt, Ender Yorgancılar, Mehmet Baz, Abdullah Kavuk, Veysi Öncel, Mesut Sancak, Mustafa Güçlü, Rebii Akdurak, Hüseyin Şahin, Gafur Alişer, Kemal Çolakoğlu, Necip Kalkan, Hakan Ülken, Cemal Elmasoğlu, Yalçın Pekgüzel, Yusuf Öztürk, Emre Kızılgüneşler, Zekeriya Mutlu, Akın Kazançoğlu, Işın Yılmaz, Sıtkı Şükürer, Memursen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak ile İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve Balıkesir'den ilçe belediye başkanları, diğer siyasi partilerin il başkan, başkan yardımcısı ve ilçe başkanları, meclis üyeleri, dernek başkanları  çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.



"Yeni Asır 120. yaşını kutladı" Galerisine Göz At


Etiketler kutlama balçova
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin