Yeni Akit yazarı hedef gösterdi, Milliyet işten çıkardı!

2 hafta önce kaleme aldığı yazısında Erdoğan Demirören'e böyle seslenmişti...

Google Haberlere Abone ol
Yeni Akit yazarı hedef gösterdi, Milliyet işten çıkardı!

Yeni Akit yazarı Ersoy Dede, 11 Ağustos tarihinde kaleme aldığı "Milliyet Gazetesi'ne dikkatle bakın" başlıklı yazısında, gazetenin yazarlarından Mehveş Evin ve diplomasi muhabiri Burcu Karakaş'ı hedef göstermişti.



Gazete, Dede'nin bu yazısından 2 hafta sonra, Mehveş Evin ile Burcu Karakaş'ın görevine son verdi.



Dede'nin, Evin ve Karakaş'ın Twitter paylaşımlarını eleştirdiği köşesinde ise doğrudan Milliyet'in sahibi Erdoğan Demirören'e seslenmesi ise dikkat çekti.



Yazısında, Evin ve Karakaş'ı 'terör örgütünü övmekle' suçlayan Dede, Demirören'e çağrıda bulunarak iki isim için şu ifadeleri kullanmıştı:



"Peki Milliyet’in İstanbul muhabiri Burcu Karakaş, aynı zamanda PKK terör örgütünün yayın organı Evrensel’de siyasi makaleler mi yazıyor?.. Erdoğan Demirören’e sormak istiyorum.. Sizin bir muhabirinizin, Evrensel’de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, uluslararası bir terör örgütü olan DAEŞ’in partneri olarak gösteren yazısı, sizi rahatsız etti mi, etmedi mi?.. Burcu Karakaş’ın, twitter üzerinden paylaştığı mesajları buraya nakledemiyorum bile.. Zira okurlarım bu yazıyı okuduğu saatlerde belki de yeni vatan evlatları şehit düşmüş olacak.. Onlara olan saygımdan..



Peki ya Milliyet Gazetesi yazarı Mehveş Evin’in, twitter hesabındaki:“Erdoğan oğlunu askere yolla” paylaşımları?.. “Silopililer Polis terörünü anlattı” paylaşımları.. Vatanperverliğinden zerre şüphe duymadığım Demirören Ailesi’nin bunları bilmediğini zannediyorum..  Aynı twitter hesabında paylaşılan “Silopi Devlet Ablukası’nda” haberi hakkında Yıldırım Demirören ve Erdoğan Demirören nasıl tepki verecekler, merak ediyorum.. "



Ersoy Dede'nin yazısında dikkat çeken bir başka isim ise Milliyet yazarı Mehmet Tezkan... Dede'nin, aynı yazıda sert bir dille eleştirdiği Tezkan'ın 09 Ağutos 2015'te kaleme aldığı köşe yazısından alıntı yaparak, bu kez Milliyet'in yayın yönetmeni Fikret Bila'ya seslendiği görülüyor. 



Tezkan'ın yazısında geçen "İktidardaki geçici parti bir an önce seçime gitmek istiyor.. Niye istiyor? Cumhurbaş-kanı istediği için istiyor..  Cumhurbaş-kanı’nın niye istediği malum…..” cümlelerini alıntılayan Dede, "Okurken bir tuhaflık yok gibi.. Ama yazıya dikkatle baktığınızda Tezkan’ın kendi zekasınca savcıları-hakimleri atlatmayı hedefleyen ağır saldırısını görüyorsunuz.. ‘Cumhurbaş’ ile ‘kanı’ ifadesini, kesme işaretiyle ayırmış..Ve düpedüz, açıkça Cumhurbaşkanı’nın, kan isteyen biri olduğunu ima etmiş..." yorumunda bulunmuştu.



Ardından, Bila'ya seslenen ve "Milliyet Gazetesi’ni yöneten Fikret Bila’ya soruyorum.. Kadri Gürsel’in o skandal twitter mesajı için ‘fake bir hesap olabilir mi?’ diye sorgulama ihtiyacı hissetmişti.. Mehmet Tezkan’ın bu ifadeleri, bizzat gazetede çıktı.. Bu yazı da ‘fake’ olabilir mi Fikret Bey?.." diye soran Dede'nin bu sözleri, sırada Tezkan mı var? sorusunu gündeme getirdi.



İşte, Dede'nin o yazısı...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin