Yeni adresindeki ilk yazısını yazdı

Kadri Güsel'in Diken.com.tr'deki ilk yazısı okuyucuyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni adresindeki ilk yazısını yazdı

Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından attığı bir tweet nedeniyle Milliyet'teki işine son verilen Kadri Gürsel, Diken.com.tr'de yazmaya başladı.



Gürsel, ilk yazısını bugün kaleme aldı.



Ünlü gazeteci 'Eskimiş Bir Şarkısın Sen' başlıklı yazısında; AKP kpngresini yorumladı.



Gürsel'in ilk yazısı şöyle:



Uzunca bir süredir AKP’nin elinde ve dilinde, Türkiye’nin tamamına anlatabileceği sadece bir hikaye kalmıştı… Adı ‘Çözüm Süreci’ydi.



“Anaların gözyaşlarını dindirmek, acıyı sonlandırmak, akan kanı durdurmak için çözüm sürecini başlattık” diyorlardı.



24 Temmuz’da hava kuvvetlerini Kandil’e taarruz ettirerek son hikayeyi de bitirdiler. Bu, verdikleri erken seçim kararıyla ilişkili bir siyasi tercihti.



AKP’nin tek başına iktidar olduğu 12 yıl boyunca bu ülke dokuz kez sandık başına gitmiş, bunların hiçbirinin öncesinde ne terörle mücadele ne de ‘acil ulusal güvenlik tehditleri’, PKK’yla varılmış ateşkesleri sona erdirmenin gerekçesi ya da ateşkeslere varılmasının engeli olmuştu.



Ancak bu kez iktidar, 7 Haziran’da yitirdiği meclis çoğunluğunu geri alabilmek için çatışmasızlık durumunu sona erdirmeyi seçti; sürdüregeldiği tek olumlu gündemi böylece olumsuza çevirdi.



PKK da 22 Temmuz’da iki polis memurunu uykularında katlederek, akılsız ve erdemsiz seçimini fiile geçirebilmesi için AKP’ye benzer biçimde epeyi yardımcı oldu.



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin