YAZARLAR BALBAY VE HABERAL'IN MECLİS'E GİREMEMESİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

© MEDYATAVA-CHP'den milletvekili seçilen fakat mahkeme tarafından tahliye talepleri reddedilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'la ilgili son durumu yazarlara sorduk. İşte yazarların Medyatava'ya yaptığı o açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
YAZARLAR BALBAY VE HABERAL'IN MECLİS'E GİREMEMESİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Medyatava, tahliye talepleri reddedilen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile ilgili alınan son kararı köşe yazarlarına sordu.


İşte yazarların ret kararı ile ilgili söyledikleri:


Ahmet Hakan: ‘Bu karar ne hakka, ne adalete, ne insafa, ne vicdana ne de izana sığıyor’.


Ali Sirmen: ‘Seçimlerden sonra Türkiye kaybetti demiştim. Şimdi neden kaybettiğini görüyorsunuz. 12 Haziran seçimleri hiçbir şeyi çözmedi. Balbay ve Haberal AKP’den seçilmedi ki demokratik hakkı olsun. Bu ülkede AKP’nin demokratik hakkı var’.


Aslı Ayıntaşbaş:’ Bu vicdanen kabul edilmesi imkansız bir karar. Onlra millet iradesiyle seçildiler. CHP’ye oy veren insanlar tarafından kabul gördüler. %26’nın iradesine 5 tane hakimin hayır demesi kabul edilemez. Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın bir gün bile hapiste kalmaması gerekir. Bunlar toplumda saygınlığı olan, kaçma ihtimali olmayan insanlar. Onların hapiste olması zulümden başka bir şey değildir.’


Tufan Türenç: ’Ben bu kararı bekliyordum. Çünkü bu mahkemeler belirli bir ideolojiye göre karar veriyor. Baktığınız zaman son dönemdeki bütün tahliye talepleri ikiye bir oyla reddediliyor’. 


Yavuz Donat: Seçim sonrası yaşananlar Türkiye'ye yakışmıyor. Millet oy vermiş; analarının sütü gibi helal oylar. Bu kararlar verilirken demokratikleşme, çağdaş hukuk normları, özgürlükler açısından bakılmalı. Hukuka saygımız sonsuz ama biraz da bu pencereden bakılmalı. Tutukluluklar infaza dönmemeli. Bu sorunlar Meclis'te çözülmeli, siyaset kendi göbeğini kendi kesmeli.


© MEDYATAVA-2011


 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin