Yaysat 9 bin 400 fidanı yeşertecek

Dağıtım şirketi, doğaya katkı sağlamak için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Yaysat 9 bin 400 fidanı yeşertecek

Doğan Holding'in gazete, dergi satış, pazarlama ve dağıtım şirketi Yaysat'ın Ege Orman Vakfı ile imzaladığı protokol kapsamında İzmir - Çeşme otobanında bir parselde 9 bin 400 fidan ile 16 bin yer örtücü Yaysat adına yeşerecek. 



Yaysat Otoban Ağaçlandırma sahasını ziyaret eden Yaysat İcra Kurulu Üyeleri alanda fidan dikti. Törende konuşan Yaysat Genel Müdürü Hakan Urhan "Üç sene önce Ege Orman Vakfı'na yaptığımız 2 bin 500 fidanlık katkı ile başladığımız ağaçlandırma çalışmamızı, geçen zaman içerisinde yeni fidanlar ekleyerek adım adım büyüttük. Şimdi bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Dağıtım ana faaliyet alanlarımızdan biri ve dağıtım kanalında araç kullanımımız yoğun. Gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışması ile bir taraftan dağıtım kanalımızda kullandığımız araçların atmosfere saldığı karbonu nötrlüyoruz; bir taraftan da doğaya olan borcumuzu ödüyoruz. Önümüzdeki günlerde doğaya katkımız devam edecek" diye konuştu.



Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol da, "Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam eden İzmir - Çeşme otoyol ağaçlandırma çalışmamızda bir parselin ağaçlandırmasına katkıda bulunarak gelecek kuşaklara çok anlamlı bir armağan bırakıyorsunuz. Alanda Biberiye, Mavi Servi, Kara Servi, Ateş Dikeni ve Zakkum cinsi fidanlar Yaysat adına yeşerecek. Ağaçlandırma çalışmamıza verdiğiniz destek ile kurum olarak karbon ayak izinizi küçültürek doğaya karşı sorumluluğunuzu yerine getiriyorsunuz.Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.



Gençol, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Yaysat Genel Müdürü Hakan Urhan'a plaket takdim etti. Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin