YAYINI DURAN ROJ TV İLE İLGİLİ OLARAK DANİMARKALI YETKİLİLER NE DEDİ?

1 Mart 2004'te yayına başlayan Roj TV'nin yayınının Türkiye'nin isteği doğrultusunda durdurulduğu iddialarına Danimarkalı yetkililerden yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
YAYINI DURAN ROJ TV İLE İLGİLİ OLARAK DANİMARKALI YETKİLİLER NE DEDİ?

1 Mart 2004'te yayına başlayan Roj TV'nin yayını durdu. Yayının Türkiye'nin isteği doğrultusunda durdurulduğu iddialarına Danimarkalı yetkililer "Teknik nedenler" açıklamasıyla yanıt verdi.


Türkiye ile Danimarka arasında büyük diplomatik krize neden ROJ TV’nin bu ülkeden yapılan yayınları bloke oldu. Böylece 78 ülkedeki yayın sona erdi.

Danimarkalı yetkililer yayınların neden durdurulduğuna dair resmi açıklama yapmaktan kaçınırken Türkiye’deki yayınların kesildiği görüldü. Uydu alıcılarda Roj TV'nin yayınlandığı kanalda sinyal alınmadığına dair uyarı geliyor.

Şimdi Roj TV’nin Yayın için yeni bir kanal bulmaya çalıştığı öğrenildi.

Roj TV yayını nedeniyle Danimarka eski Başbakanı Rasmussen ile Başbakan Erdoğan arasında büyük bir gerilim yaşanmıştı. Hatta bu gerilim Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği seçim sürecine de yansımıştı. Türkiye’nin vetosunu kaldırmak için Rasmussen yayını durdurma sözü verdiği de diplomatik kulislerden kamuoyuna yansımıştı.


Zeynep Gürcanlı/www.hurriyet.com.tr



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin