Yayından kaldırılmasını istediler! RTÜK önünde protesto

Devrimci İşçi Hareketi üyeleri, RTÜK binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Yayından kaldırılmasını istediler! RTÜK önünde protesto

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda 'iş kazası yoktur' adıyla yayınlatmaya başladığı kamu spotlarının kaldırılması için Devrimci İşçi Hareketi (DİH) üyeleri Perşembe günü Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İstanbul Bölge Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yaptı. 



Saat 15.00'da binanın önünde toplanan DİH'liler, "Kaza Değil Katliam Adalet İstiyoruz, Yalan Kamu Spotları Kaldırılsın, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız" sloganlarıyla eyleme başladılar. 



Yapılan basın açıklamasında 2014 yılında 1886, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde ise 15.000'e yakın işçinin öldüğüne dikkat çekilerek, 'açılan göstermelik davalarda da gerçek sorumluların yargılanmadığı' söylendi. Açıklamanın devamında, "işçi katliamlarının tek nedeni patronların aç gözlülüğü olduğu artık gizlenemez bir gerçekken AKP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamu spotları aracılığıyla yaşanan ölümlerin işçilerin sorumsuzluğu gibi göstermeye çalışması bilinçli, örgütlü bir çabadır. Bizler bu yayın kaldırılana kadar, gerçek suçlular yargılanıp adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.



Daha sonra bir heyet RTÜK yetkilileri ile görüşmek üzere yukarı çıktı. Yapılan görüşmede DİH'liler, bu kamu spotunun yayınlanmasına neden izin verildiğini sordular. RTÜK yetkilileri, DİH'lilere "biliyorsunuz bu kamu spotlarını değerlendiren diğer partilerinde kontejanından oluşan bir kurul var. Haklısınız, iyi takip etmişsiniz, gözden kaçmış. Değerlendirmeye alacağız" cevabını verdi. DİH'liler bu kamu spotlarının kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını ve yazılı başvurularını da yapacaklarını söyleyerek görüşmeyi sonlandırdılar. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin