Yayın yasağı mahkemelik oldu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, IŞİD baskınıyla ilgili haberlere getirilen yayın yasağını mahkemeye taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yasağı mahkemelik oldu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna yapılan baskınla ilgili yayın yasağı kararının kaldırılması için Ankara 9. Ağır ceza Mahkemesi'ne başvurdu.



Sezgin Tanrıkulu'unun avukatı tarafından Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere verilen dilekçede, 11 Haziran 2014'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mensuplarınca Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda bulunan Türk vatandaşlarının kaçırıldığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından gerçekleştirilen taleple Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinin yayın yasağı aldığı hatırlatıldı.



Basın özgürlüğüne vurgu yapılan dilekçede, şunlar kaydedildi:



"Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen yayın yasağı kararı, insan temel hak ve özgürlüklerini orantısız şekilde kısıtlayan, hukuki dayanaklardan uzak ve atıf yaptığı kanun maddeleri ile birlikte değerlendirildiğinde dahi kabul edilemez niteliktedir. Bu nedenle yeni vakıf olduğumuz kararın itiraz incelemesi neticesinde kaldırılması demokratik hukuk devleti olmanın ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ile T.C. Anayasası hükümlerinin zorunlu sonucudur." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin