Yardım kesildi, medya ve iletişim bürosu kapatıldı

Geçtiğimiz Mayıs ayında, İzmir Adliyesi'nde törenle açılan 'Medya İletişim Bürosu'nun faaliyetlerine son verildi.

Google Haberlere Abone ol
Yardım kesildi, medya ve iletişim bürosu kapatıldı

Adalet Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi olarak yürütülen 'Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında geçen Mayıs ayında, İzmir Adliyesi'nde törenle açılan 'Medya İletişim Bürosu' kapatıldı.



Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın sorumluluğunda Avrupa Birliği ile birlikte yürütülen ve Türkiye'de medya ile adalet kurumları arasındaki ilişkiyi kurumsal hale getirerek toplumun adalet sistemine olan güvenini arttırmayı hedefleyen 'Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi', kapsamında İzmir Adliyesi'nde geçen Mayıs ayında 'Medya İletişim Bürosu' açıldı. 



Törene, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Atilla Sertel, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Adli Yargı Komisyonu eski Başkanı Akar Karasu, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı İbrahim Demirtaş, Strateji Geliştirme Başkanlığı Yardımcısı Birol Terlemez, Emekli Bonn Başsavcısı Bernd König, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi Basın Sözcüsü Brigitte Koppenhöfer hep birlikte katılıp kurdeleyi kesmişti.



Açılışta konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, bilginin belirli sınırlar dahilinde kamuoyuna aktarılmasının, toplumun adalet sistemine güveni açısından önemli olduğuna dikkat çekmişti.



Medya İletişim Bürosu, açıldığında üç kişi görev yapmaya başlamıştı. Bu sayı kısa bir süre sonra iki ve en son bir kişiye düşürüldü. Görkemli açılan büroda görev yapan bu memur da, başka bir katta bulunan 'Bilişim Suçları' savcılığına bağlı bir odada görev yapmaya başladı. Halen duvarında Medya İletişim Bürosu tabelasının asıldığı büronun yerine ise Sulh Ceza Hakimi odası yapıldı. Adliyede görevli üst düzey bir yetkili, küçülmenin sebebinin AB'den yardımın gelmemesinden kaynaklandığını belirtti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin