YARALI TÜRKLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere yönelik İsrail askerlerinin saldırısında yaralananlardan 14 kişinin isimlerini açıkladı. 39 Türk gazeteci de sınırdışı ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
YARALI TÜRKLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Dede isimlerin kendilerine Dışişleri Bakanlığı tarafından verildiğini söyleyerek isimleri okudu:


"İmdat Avli, Mustafa Batırhan, Rebiha Gümrükçü, Cevdet Ökenek, Erkan Baycidan, Muhyettin Yıldırım, Osman Çalık, Suat Koşmaz, Şahin İsmail Güleryüz, Şükrü Peker (İHH görevlisi), Mehmet Murat Yıldırım, Canip Tuna, Saadettin Furkan ve Tuna Yücel"


İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, gemide bulunan Türk gazetecilerin sınır dışı edileceğini ve Türkiye'ye gönderileceğini öğrendikleri söyleyerek, gemilere İsrail tarafından silah konulması gibi bir durumun olabileceğini ve böyle bir hadiseden endişe duyduklarını belirtti.


Gemilerin insani yardım için gittiğinin altını çizen Dede, "Dertleri sadece insani yardım götürmek olan insanları katleden terör devletinden, her türlü ahlaki zaafiyeti ve kalleşliği beklemekteyiz. İsrail kaynakları tarafından yapılan açıklamada 39 Türk gazetecinin sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderileceği bildirildi.


Söz konusu arkadaşlarımızla ilgili hava alanında bir karşılama töreni düzenlenerek, Levent'teki İsrail konsolosluğu önünde ortak bir açıklama yapılacaktır. Levent'teki nöbetimiz de arkadaşlarımız serbest bırakılıp, şehitlerimizin naaşları teslim edilinceye kadar devam edecektir.Başbakanımızın da belirttiği gibi, İsrail'in uyguladığı, insanlık dışı bir devlet terörüdür. Gemilerimize yönelik saldırı bir defa daha ortaya koydu ki İsrail bölgede barış istemiyor. Aksine kandan beslenmeye devam etmek için elinden gelen her türlü mücadeleyi sürdürüyor. İsrail kan için ne kadar kararlıysa biz de Filistin'in özgürlüğü için ondan daha şiddetli bir şekilde kararlıyız. Gelişmelerle ilgili gün içerisinde sürekli sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin