Windows 9 için geri sayım başladı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un 30 Eylül’de yeni işletim sistemi Windows 9’u tanıtması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Windows 9 için geri sayım başladı

 Microsoftun yeni işletim sistemi Windows 9’u beklendiğinden daha erken piyasaya süreceği öne sürülüyor. Sıklıkla dile getirilen iddialara göre ABD merkezli teknoloji devi, yeni Windows’un tanıtımını 30 Eylül’de yapacak.



Şirkete yakın kaynaklardan gelen haberlere göre Microsoft, yeni ürününü tanıtmak için son hazırlıklarını yapıyor. Windows 9 adını alması beklenen yeni işletim sistemininde şirketin klasikleşmiş eski özellikler ve bazı yenilikleri harmanlaması bekleniyor.



Öne sürülen iddialara göre şirket, yeni ürününde klasikleşen başlangıç butonunu yeniden kullanıcılarının hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Microsoft, 2013 yılında piyasaya sürdüğü Windows 8’de bu özelliği ortadan kaldırmış ve kullanıcılarından büyük tepki çekmişti.



Microsoft’un akıllı telefonlar için geliştirdiği kişisel asistan uygulaması Cortana’yı Windows 9 kapsamında bilgisayarlarda da kullanılabilecek hale getirmesi bekleniyor. Şirketin 30 Eylül’de tanıtması beklenen yeni işletim sistemi Windows 9’u ne zaman piyasaya süreceği ise henüz bilinmiyor. (NTV-MSNBC)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin