Washington Post 'Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki kabadayı taktikleri'ni yazdı

Washington Post editoryal kurulu yayımladıkları yazıyla çok ses getirecek.

Google Haberlere Abone ol
Washington Post 'Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki kabadayı taktikleri'ni yazdı

Amerikan Washington Post gazetesinde "Yayın Kurulu" imzasıyla yayımlanan başyazıda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı protestolarına  yönelik politikaları eleştirilerek “Bu kriz, Türkiye'nin müttefiklerine, Erdoğan'a demokrasinin sadece seçim demek olmadığını ve kendisinin hem seçilip, hem de otoriter olunabileceğinin talihsiz kanıtı olduğunu söyleme fırsatı yarattı” denildi. Yazıda Gezi Parkı protestolarının ana akım televizyon kanalları tarafından yayınlanmamasına ilişkin olarak da "Türkiye artık Batılı ülkelerdeki kuvvetli basın özgürlüğünden yoksundur" ifadesi yer aldı.



Washington Post'ta "Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki kabadayı taktikleri" başlığıyla yayımlanan  (4 Haziran 2013) yazı şöyle:



Cuma günü yapılan toplantıda bir danışman, polisin sokaklarda barışçıl eylemci kalabalığına saldırdığı sırada, Başbakan Erdoğan’a "Oyların yüzde ellisini kazanmış bir hükümet nasıl otoriter olabilir" diye sordu. Bu sorunun cevabı, Erdoğan’ın yönetim tarzında ve yıllardır yapılan yüz binlerce bunalmış protestocunun çağrılarına karşı aldığı tavırda bulunabilir.



Türkiye demokratik seçimlerle yürütülen bir ülke ve AKP son üç seçimi oy arttırarak kazandı. Fakat geçtiğimiz hafta olan olaylar göstermektedir ki, Türkiye artık Batılı ülkelerdeki kuvvetli basın özgürlüğünden yoksundur. Protestocular sokaklara dökülüp, Taksim Meydanı'na akın etti, ancak medya olanları göz ardı etti. CNN Türk televizyonu bu sırada bir yemek pişirme programı sunmaktaydı. Yazılı basında da yeterli ilgi görülmedi ve bunun çok haklı nedenleri vardı. Gazetecileri Koruma Komitesi'nin açıklamalarına göre Türkiye'de 49 gazeteci yaptıkları çalışmalar dolayısıyla hapsedildi.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin