VODAFONE'DAN CAPİTAL 500 REKLAMI AÇIKLAMASI

Vodafone'dan RÖK'ün uyarıda bulunduğu iddia edilen "Capital 500" reklam filmi ile ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama..

Google Haberlere Abone ol
VODAFONE'DAN CAPİTAL 500 REKLAMI AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensubu,

“Capital 500” reklamımızla ilgili hakim operatör tarafından Reklam Özdenetim Kurulu'na yapılan şikayete ilişkin, Kurulun bu hafta yaptığı değerlendirme toplantısında söz konusu reklamla ilgili şikayet edilen maddelerin neredeyse tamamına yakınında Vodafone haklı bulunmuştur.

Hakim operatör tarafından Reklam Özdenetim Kurulu'na şikayet edilen “Capital 500” reklamımızla ilgili Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, reklamda "Capital Dergisi'nin belirlediği en büyük 500 şirketten kaçı Vodafone'lu oldu" şeklindeki soruya verilen “246 şirket” sayısına yer verilmesinde bir sakınca görülmediği belirtilmiştir.

Ayrıca Kurul’a iletilen “BTK Üç Aylık Net Satış Gelirleri Raporu”nun 1. ve 4. çeyrekteki rakamların karşılaştırılmasına bakıldığında Vodafone Türkiye’nin net satış gelirlerindeki artışının pazarın ortalama büyümesinden daha yüksek olması sebebi ile reklam filminde "Türkiye'nin en hızlı büyüyen operatörü" iddiasına yer verilmesi aykırı bulunmamıştır.

Vodafone Türkiye, “Capital 500” reklam filminin yayınına tüm hızıyla devam edecektir.”

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Uğur SAYIN
MedyaYönetmeni
Media Supervisor

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin