Vizyondan önce festivalde seyirci karşısına çıktı

Kazım Koyuncu'nun hayatını anlatan 'Kıyamet Çiçeği' filmi ALtın Koza'da gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Vizyondan önce festivalde seyirci karşısına çıktı

Yönetmenliğini Onur Aydın'ın, yapımcılığını ise Gülay Kuriş ve Şaban Tokdemir'in  üstlendiği ve 33 yaşında kanserden hayatını kaybeden Karadenizli ünlü şarkıcı Kazım Koyuncu'nun hayatını Çernobil ve Trabzonspor'un 1996 yılında kaçırdığı şampiyonluğu da ele alarak anlatan 'Yağmur Kıyamet Çiçeği' filmi 'Adana Altın Koza Film Festivali'nde seyirciyle buluştu.

 

Filmde bir hayat kadınına aşık olan futbolcu Şenol’u canlandıran ve son günlerde 'Ulan İstanbul' dizisindeki Carlos rolüyle dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Erkan Kolçak Köstendil’in filmle ilgili duygularını ifade etti. Köstendil’in ‘’Karadeniz insanının Kazım’a her zaman sahip çıktığını biliyorum. Fakat bu filmden sonra onlardan istediğim bir şey daha var. Kazım’ın fikirlerine, düşüncelerine ve yüreğine de sahip çıksınlar’’ sözü beğeni topladı.

 

Trabzon, Artvin ve İstanbul’da geçen hikayenin oyuncu kadrosunun çoğunun Karadenizli olması ise dikkatlerden kaçmadı. "Tesadüfi bir şekilde oyuncu kadrosu Karadenizli oldu. Herkes Çernobili uzaktan ya da yakından gerçekten yaşamıştı, ucundan dokunmuşlardı, Kazım Koyuncu hepsinin hayatında vardı"  diyen Onur Aydın, gerçek hikayelerden esinlendiğini dile getirdi.



Filmde Trabzonspor’un kaçırdığı şampiyonluk sonrası intihar eden Amigo Ahmet ‘i canlandıran Devrim Saltoğlu ‘’ O yağmurda hepimiz ıslandık. Çernobil hepimizin hayatında iz bıraktı.’’ dedi.

 

Usta Yönetmenden Onur Aydın'a 10 üzerinden 9.5



Seyircilerin yoğun talep üzerine iki salonda izlediği ve usta yönetmenlerin ilgiyle takip ettiği film gösterimi sonrasında usta yönetmen Şerif Gören genç yönetmen Onur Aydın'a  not verdi. Filmi çok beğendiğini söylene Gören, " Filme 10 üzerinden 9.5 verdiğini ifade etti.



Gören, Onur Aydın’ı gençliğine benzettiğini de ekledi. Genç yönetmen Onur Aydın ise "Şerif Gören gibi usta bir isimden güzel yorumlar duymanın heyecanını yaşıyorum" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin