Vekil adaylarına sosyal medya tavsiyeleri: Kalbinizden geleni yazın

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, milletvekili adaylarına sosyal medya kullanımları için önerilerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Vekil adaylarına sosyal medya tavsiyeleri: Kalbinizden geleni yazın

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, milletvekili adaylarına, sosyal medyada gerçekler üzerinden siyaset yapmalarını ve bu araçları kullanırken insani ilişkileri ihmal etmemelerini önerdi.



Eski TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı da olan Ünüvar, AA muhabirine, sosyal medyanın son dönemlerde hayatın her alanına girdiğini belirterek,  milletvekili adaylarının daseçim çalışmalarında bunu aktif kullandığını anımsattı.



Milletvekilli adaylarının sosyal medya araçlarını kullanırken öncelikle gerçekçi olmaları gerektiğini anlatan Ünüvar, gerçekler üzerinden siyaset yapılmasının önem taşıdığına dikkati çekti.



Ünüvar, siyasette temelin insan olduğunu aktararak, "Siyasetin temeli insanlara dokunmak, hasbihal etmek, temas kurmaktır. Sosyal medya araçları olsa olsa buna aracı olabilir. İnsanlarla temas etmeden yapılacak bir faaliyetin çok fazla etkisi olacağını düşünmüyorum ancak o faaliyeti yaparken insanlarla konuşurken bir şeyleri paylaşırken beraberinde sosyal medya araçlarının da ona eşlik etmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.



Sadece sosyal medya araçları ile siyaset yapmanın netice getirmeyeceğini vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:



"Birçok aracı kullanabilirsiniz ama el sıkmanın, göz göze bakmanın vatandaşlarla birkaç kelamı yüz yüze konuşmanın yerini hiçbir şey tutmaz. Siyasetin o dokunan yönünü en iyi AK Parti'nin yaptığını görüyorum. AK Parti, sosyal medya araçlarını kullanıyor, kullanmaktadır, kullanmalıdır da ama o yerinde tespit, gözlem, ziyaret, problemlerin konuşulmasının, güzelliklerin paylaşılmasının yerini hiçbir şey tutmaz. Modern iletişim araçları tabi ki kullanılmalı ancak bizim bildiğimiz insan insana ilişkinin de mutlaka gözardı edilmeden yapılması gerekiyor."



"Kalbinizden gelenleri yazmalısınız"



Ünüvar, milletvekili adaylarına sosyal medya üzerinden verdikleri mesajlarda klişe ifadeler yerine kendi duygu ve düşüncelerini aktarmalarını tavsiye ederek, "Sosyal medyada yazdığınız metin, mekanik bir ifadeden ziyade içselleştirmiş olmalı. Kalbinizden gelenleri yazmalısınız. Kalpten gelmiyorsa kalbe gitmez" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin