Vedat Türkali'nin cenazesi İstanbul'a uğurlandı

Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Vedat Türkali’nin cenazesi yarın toprağa verileceği İstanbul’a gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Vedat Türkali'nin cenazesi İstanbul'a uğurlandı

Hürriyet'te yer alan habere göre, Gerçek adı ’Abdülkadir Pirhasan’ olan yazarVedat Türkali, geçen pazartesi sabahı tedavi gördüğü Yalova Devlet Hastanesi’nde ’Çoklu organ yetmezliği’ nedeniyle yaşamını yitirdi. Kızı Deniz Türkali, acı haberi "Babamı Vedat Türkali’yi kaybettik" mesajıyla sosyal medyadan duyurmuştu. Deniz Türkali, daha sonra yine sosyal medyadan yaptığı açıklamada, babasının Perşembe günü İstanbul’da toprağa verileceğini bildirmişti.



Vedat Türkali'nin cenazesi İstanbul'a uğurlandı



Türkali için bugün yaşamını yitirdiği Yalova Devlet Hastanesi Ek Binası önünde tören düzenlendi. Törene CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, yazarın arkadaşları ve sevenleri katıldı. Sevenleri adına konuşan Cemal Turan, "Büyük üstat, büyük devrimci, seni şimdi yolcu ediyoruz. Görmeyen konuşmayan düşünmeyen hayata güle güle dostum. Güle Güle yoldaş, Yalovalılardan sana selam olsun" dedi.



Yazar Hasan Kıyafet de yaptığı konuşmada, Türkali’nin bir insanın, bir sanatçının, bir düşünürün teorisi ile pratiğinin nasıl denk olacağını öğrettiğini belirterek, "O yaşadığı gibi düşündü, düşündüğü gibi de yaşadı. Boşluğu zor doldurulacak. Bir değerimizi sonsuzluğa uğurluyoruz ama yitirmedik. Onun güzel dünyasını romanları filmleri yolumuzu ışıldatacak" dedi.



Sevenlerinin tabutuna karanfiller bıraktığı Türkali’nin tabutu, Yalova Belediyesi’ne ait araçla İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na gönderildi. Türkali, yarın Teşvikiye Camii’ndeki namazın ardından Zincirlikuyu mezarlığında 2013 yılında kaybettiği 72 yıllık hayat arkadaşı eşi Merih Pirhasan’ın yanına defnedilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin