Vedat Türkali'nin ardından kim ne söyledi?

Türk edebiyatının usta kalemi Vedat Türkali sosyal medyada anılıyor...

Google Haberlere Abone ol
Vedat Türkali'nin ardından kim ne söyledi?

Türk edebiyatının çınarı Vedat Türkali, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Yalova Devlet Hastanesi'nde bu sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Türk edebiyatına önemli ve nadide eserler bırakan büyük ustanın ardından sanat ve siyaset camiasından isimler sosyal medya üzerinden onu anmayı ve uğurlamayı ihmal etmedi.



Ahmet Mümtaz Taylan: "Başını eğmeden, düş'lerini düşürmeden, ideallerini kalemine mürekkep ederek yaşamış yazar baba Vedat TÜRKALİ. Su gibi git..."



Ahmet Ümit: "Usta bir yazarı, yorulmaz bir devrimciyi, büyük bir insanı kaybettik. Romanlarında yaşayacak. VedatTürkali"



Başak Şengül: "Bir çınar daha... #vedattürkali de gitti... Zaten o iyi insanlar hep o güzel atlara binip çekip gidiyorlar... Bize kalansa belli..."



Barış Atay: "Bekle yumruklarımız haramilerin saltanatını yıksın

Bekle o günler gelsin İstanbul. Sen bize layıksın VedatTürkali"



Can Dündar: "Sen şimdi haramilerin elindesin İstanbul Hürriyet yok/ekmek yok/hak yok Haramilerin gayrısına yaşamak yok" Ve artık, VedatTürkali'n de yok"



Sunay Akın: "Türkçemizin sıra dağları ayrılıyor aramızdan bir bir, ölümsüz eserlerini bırakarak.. VedatTürkali ustaya saygıyla.."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin