Vatan Şaşmaz'ın ölümünün ardından iki yıl geçti!

Tüm Türkiye'yi yasa boğan olayın üzerinden tam iki yıl geçti.

Google Haberlere Abone ol
Vatan Şaşmaz'ın ölümünün ardından iki yıl geçti!

Oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, 27 Ağustos 2017 tarihinde, eski manken Filiz Aker tarafından Beşiktaş'ta lüks bir otelin 10'uncu katında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Aker, Şaşmaz'ı sırtından vurarak öldürdükten sonra, aynı silahla başına ateş ederek intihar etmişti. Başta sanat camiası olmak üzere tüm Türkiye'yi yasa boğan olayın üzerinden tam iki yıl geçti.



Bugün Vatan Şaşmaz'ın, Filiz Aker tarafından bir otel odasında öldürülüşünün ikinci yıl dönümü. 'Çocuklar Duymasın' dizisinde hayat verdiği 'Engin' karakteri ile geniş kitlelerce tanınan Şaşmaz'ın neden ve nasıl öldüğü uzun süre araştırılmış ve sonucunda çarpıcı gelişmeler ortaya çıkmıştı.



'ÖNEMLİ OLAN AİLE OLABİLMEK'



Eşi Yasemin Adalı henüz hamileyken cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz’ın bebeği, Şubat 2018'de dünyaya geldi ve 'Asil Vatan' adıyla herkesi duygulandırdı. 43 yaşında hayatını kaybeden sunucu, daha önce verdiği bir röportajda, “Baba olmayı çok istiyorum. Çocuk kararı olmasaydı evlenmez, beraber yaşamaya devam ederdim. Ben de, eşim de evlilik meraklısı insanlar değiliz. Önemli olan aile olabilmek” açıklamasını yapmıştı.



CENAZEDE BÜYÜK AYIP!



Otel odasında korkunç bir cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz’ı uğurlamak için sevenleri, oyuncu dostları ve yakınları, Üsküdar Güzeltepe Birlik Cami’nde bir araya geldi. Tabut başında fotoğraf çekmek isteyen vatandaşlar tepki çekti. Özellikle ünlü oyuncuları yakından görmek isteyen ve tabut başında fotoğraf çekmek isteyen vatandaşlar nedeniyle tartışmalar yaşandı.



'VATAN HER ZAMAN KALBİMDE OLACAK'



Olaydan sonra sessizliğe bürünen Yasemin Adalı, "Gerek konunun hassasiyeti, gerek yaşadığım tarifsiz acı ve hissettiklerim dolayısıyla söyleyecek çok fazla sözüm olamıyor maalesef. Söyleyebileceğim ve bildiğim tek şey; en değerli varlığım eşim Vatan’ın, her zaman kalbimde, her zaman bizimle olacağıdır" demişti.



TAKİPSİZLİK KARARI!



Ünlü sunucuyu öldürdükten sonra aynı silahla intihar eden eski manken Filiz Aker, dosyası takipsizlik kararıyla sonuçlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetin işlenmesinde Aker’e yardım eden ya da azmettiren birinin varlığına dair bulguya rastlanılmadığını, olayın tek faili olan mankenin hayatına son verdiği için soruşturma yapılamayacağına karar vererek dosyayı kapattı.



ARAMA MOTORUNDAN ARAŞTIRMALARI DİKKAT ÇEKTİ



Savcılığın hazırladığı takipsizlik kararında; Aker’in cep telefonunda yapılan incelemelerde, cinayetten önce internetten ‘Siyanür’, ‘Ölü insanın vücudu neden sertleşir?’, 'Organ bağışı hangi hastanelerde yapılıyor?', 'Kadavra bağışı nasıl yapılır?' ve 'Silah askıları nerede satılıyor?' gibi aramalar yaptığı ortaya çıktı.



SON MESAJ: GELİYORUM, AZ KALDI!



Maktul Vatansever Şaşmaz ve maktul filiz Aker’in arasında olay öncesine dayanan konuşma ve mesajlaşma kayıtlarının olduğu vurgulanırken, en son ne konuştukları ya da Aker’in Şaşmaz’ı otele neden çağırdığı bilgisine yer verilmedi. Ancak Şaşmaz’ın olay günü sık sık Aker’e mesaj atıp yeri hakkında, “Geliyorum”, “Az kaldı” şeklinde mesajlar attığı da tespit edildi.



MİRASI REDDETTİ!



Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden eski manken Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan, Türkiye gündemini sarsan o olay sonrası teyzesinin mirasını reddettiğini açıkladı. Teyzesinin parasıyla ilgilenmediğini ifade eden Ercan, "Teyzeme ait eşyaları karakoldan alamıyoruz. Çünkü dört mirasçısı var. Üç dayım, bir de ben. Dayılarımdan biri cezaevinde olduğu için işlem yürütülemiyor. Zaten reddi miras yapıyorum. Teyzemin parasıyla puluyla ilgilenmem" dedi.



GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRAN POLİSİN CEZASI BELLİ OLDU



Beşiktaş'ta bir otel odasında bir dönem aşk yaşadığı eski manken Filiz Aker tarafından sırtından vurularak öldürülen Vatan Şaşmaz'ın ceset görüntülerini sızdırdığı iddia edilen polis memurunun aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi, polis memuru Faruk K.'yı toplam 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.



3 SANIĞA 2 AY, 15'ER GÜN CEZA!



Sanık polis memuru Faruk K.'nın eşinin de arasında bulunduğu diğer 3 sanık ise 'ses veya görüntüleri kaydetme ve nakletme' suçundan ayrı ayrı 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıklara verdiği hapis cezaları ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin