VAKİT YAZARI HÜSEYİN ÜZMEZ, HÜRRİYETİ TAHDİTTEN YARGILANACAK

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez tarafından ‘Cinsel istismara' uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç.'nin avukatı Nevin Cambaz'ın itirazı üzerine bu suçtan da yargılanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
VAKİT YAZARI HÜSEYİN ÜZMEZ, HÜRRİYETİ TAHDİTTEN YARGILANACAK

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez tarafından ‘Cinsel istismara' uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç.'nin avukatı Nevin Cambaz'ın itirazı üzerine bu suçtan da yargılanmasına karar verildi.
Bursa Barosu tarafından B.Ç.'nin savunmasını üstlenmesi için görevlendirilen Nevin Cambaz, geçen 16 Aralık günü Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmada, Üzmez hakkında ‘Hürriyeti Tahdit' suçundan ek iddianame hazırlanması için talepte bulundu. Mahkeme bu isteği, yazılı olarak yargılamanın yapıldığı mahkemenin cumhuriyet savcısına sordu. Savcılık, Üzmez hakkında bu konuda ek iddianamenin hazırlanmasına gerek olmadığına kararını verdi. B.Ç.'nin avukatı Nevin Cambaz, savcılığın bu kararına, CMUK uyarınca Bursa'ya en yakın il olan Yalova'da Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itiraz etti.
Yalova Ağır Ceza Mahkemesi, B.Ç.'nin avukatı Nevin Cambaz’ın itirazını değerlendirdi. Mahkeme, Hüseyin Üzmez hakkında bu suçtan dava açılmasına karar verdi.
Hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen Hüseyin Üzmez, hazırlanacak ek iddianame ile Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Hürriyeti Tahdit’ suçundan da 5-15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Tutuksuz yargılanan Hüseyin Üzmez'in davasına 26 Mayıs tarihinde devam edilecek.


www.milliyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin