Vaka sayısını açıklayan hesaba sansür

Coronavirüs salgınında vaka sayısını açıklayan İzmir Tabip Odası, sosyal medya hesaplarına kısıtlama getirildiğini bildirdi. Kısıtlamanın bir an önce kaldırılmasını isteyen oda, bu açıklamayı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Vaka sayısını açıklayan hesaba sansür

Coronavirüsle ilgili vaka sayısını açıklayan İzmir Tabip Odası, sosyal medya hesaplarına kısıtlama getirildiğini bildirdi.

Sosyal medya hesaplarındaki kısıtlamanın bir an önce kaldırılmasını isteyen İzmir Tabip Odası konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Koronavirüs salgını nedeniyle dünya ve ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu süreçte halkın doğru ve hızlı bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

31.03.2020 tarihinde, İzmir Tabip Odası resmi facebook sayfasında, yine Odanın resmi web sayfasından bir paylaşım yapılmak istendiğinde, “ bu bağlantıyı paylaşamazsınız, izmirtabip.org.tr, Bu bağlantı Topluluk standartlarımıza aykırı olduğu için içeriğin paylaşılamadı. Bunun topluluk standartlarımıza aykırı olmadığını düşünüyorsan, bize bildir” uyarısı alınmış ve paylaşım yapılamamıştır. Paylaşılmak istenen haber ise “İzmir Tabip Odası Koronavirüs Raporu”dur. Daha sonra web sayfasındaki hiç bir haber linkinin paylaşılamadığı görülmüştür. Facebook yönetiminden herhangi bir uyarı gelmeden ve neye dayandığı belli olmayan Facebook ve Instagram İzmir Tabip Odası hesaplarına kısıtlama getirilmiştir. Bununla ilgili facebook yönetimine yazı gönderilmiş ancak henüz bir yanıt alınamamıştır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin