Usta müzisyen son yolculuğuna uğurlandı

Türk sanat müziği bestekarı Gültekin Çeki'nin (89) cenazesi, dün düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Usta müzisyen son yolculuğuna uğurlandı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi'ndeki evinde dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Çeki'nin cenazesi, Antalyaspor'un Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen törenin ardından Muratpaşa Camisine getirildi.



Çeki'nin cenazesi, burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Cenaze törenine, Antalya Valisi Muammer Türker, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, eski Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Mustafa Sağyaşar ile Gültekin Çeki'nin kızları Dilek ve Melek Çeki, kardeşi Çetin Çeki, torunları Seren, Deren, Ceren, Simge Çeki ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"Bütün yeni nesillere anlatacak, hatırlatacak bir şarkı bestelemiştir"



Sanatçı Sağyaşar, cenaze töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gültekin Çeki'nin en önemli özelliğinin insanlığı olduğunu söyledi.



Çeki'nin eksiksiz bir insan olmasının yanı sıra başarılı bir bestekar olduğunu dile getiren Sağyaşar, "İlk okuduğum plaklardan birinde onun 'İbibikler öter ötmez ordayım' şarkısı vardı ama onu ölümsüzleştiren 'Eski dostlar'dır. Onu her zaman bütün kitlelere, bütün yeni nesillere anlatacak, hatırlatacak bir şarkı bestelemiştir. Nur içinde yatsın. Bütün müzikseverlere, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ona da Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu. (AA)


Etiketler vefat cenaze
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin