Usta gazeteci SP Makale Yarışması jürisi oldu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencileri gazete makalesi yazmayı öğreniyor.

Google Haberlere Abone ol
Usta gazeteci SP Makale Yarışması jürisi oldu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, öğrencilerin Fransızca dersinde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya geçirmek için her yıl farklı konularda gazete makalesi yazma yarışması düzenliyor.



Türkiye’nin en seçkin gazetelerinin işbirliğiyle yapılan makale yazma yarışması bu yıl “İdeal

Eğitim Nasıl Olmalıdır?
” konu başlığı altında gerçekleştirildi. Jüri üyeliğini usta gazeteci

Güneri Cıvaoğlu’nun yaptığı yarışmada, dereceye giren 4 makale arasından 9A sınıfından

Begüm Yardımcı’nın makalesi birinci oldu.



Bu yılın jürisi Güneri Cıvaoğlu oldu



Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde dört farklı sınıflarda bulunan toplam 87 öğrenci bu konuyla ilgili görüşlerini makale olarak yazdılar. Her sınıftan en iyi bir makale öğretmenler tarafından seçilerek, 4 makale finale kaldı. Jüri üyesi Güneri Cıvaoğlu, dereceye giren Begüm Yardımcı, Naz Köklü, Can Temiz ve Uras Avlaç’ın makale yazılarını okuyarak birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncüyü belirledi. Yarışmayı kazanan öğrencilere ödülleri Şubat ayında düzenlenen bir törenle Güneri Cıvaoğlu tarafından verildi.



Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin artık geleneksel hale gelen makale yazma yarışma projesi, 2015-2016 öğretim yılı döneminde Posta Gazetesi yazarı ve CNN Türk’te program sunucusu olan Hakan Çelik’in katılımıyla “İnternet ve Sosyal Medyada Etik” konu başlığı altında düzenlendi.



2013-2014 öğretim yılında ise Frankofoni etkinlikleri kapsamında, "Çevreci Okul Çevreci Birey" ilkesinden yola çıkarak öğrencileri arasında "Çevreci Olmaya Söz Veriyorum" konulu bir makale yarışması düzenledi. Yarışmada, finale kalmaya hak kazanan dört öğrenciyi Hürriyet Kültür Sanat Editörü İhsan Yılmaz açıkladı. Makale yarışmasının ödülleri Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün katılımıyla düzenlenen bir törende sahiplerini buldu. Ödül töreninde Ertuğrul Özkök’ün jüri olarak yaptığı değerlendirmenin sonunda Birgül Gündoğdu’nun makalesini 1. oldu. Birgül Gündoğdu’nun makalesi 20 Mayıs 2014 tarihinde

Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’ün köşesinde yayınlandı.



2012-2013 öğretim yılındaki Frankofoni etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen gazete makalesi yarışmasında ise Sainte Pulchérie Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Fransızca dersinde öğrendikleri "Gazete makalesi nasıl yazılır?" konusunu Türkçe Dil ve Anlatım dersinde, Avrupa Birliği ile ilgili yaptıkları araştırmalarla bütünleştirdiler. Öğrenciler bu vesile ile genel kültürlerini ve Avrupa ruhunu yansıtan, tartışmacı, ikna edici ve mantık çerçevesinde ele aldıkları "Türkiye neden Avrupa Birliği’ne girmelidir? Türkiye Avrupa’ya ne katacaktır? Avrupa Türkiye’ye ne katacaktır?" konularını kapsayan gazete makaleleri yazdılar. Yarışmanın ödülleri Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ve Milliyet Gazetesi gazetecilerinden Zeynep Miraç’ın katıldığı ödül töreninde sahiplerini buldu. Yarışmada 1.’lik ödülünü alan Emre Övet’in makalesi 19 Nisan 2013 tarihinde Milliyet Gazetesi’nde yayınlanmaya hak kazandı.



Sainte Pulcherie Lisesi’nde, bu etkinliklerin yanı sıra 2011’den beri Sainte Pulcherie Lisesi geleneksel liseler arası makale yarışmasını düzenleniyor. Her yıl, farklı bir yazarın onurlandırdığı yarışma konusu öğrencilere edebi kültür birikimlerini zenginleştirme fırsatı veriyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen yarışmalarda Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali ve Orhan Kemal gibi edebiyat dünyasının önemli isimleri işlendi.



Sainte Pulchérie Lisesi hakkında



Sainte Pulchérie Lisesi, eğitime, 15 Haziran 1846'da kapılarını açtı. Bu dönemde, Türkiye'de ticaretin, diplomasinin ve elit kesimin kullandığı ayrıcalıklı dil Fransızca idi. Şehrin en prestijli kız okullarından biri haline gelen kurum, büyümek için birçok defa adres değiştirdi. 1919 yılında okul daha önceleri İtalyan Cizvit Papazlar tarafından orta okul olarak kullanılan Çukurluçeşme Sokak'taki binaya taşındı. Genç kızlar burada Fransızca eğitimi alırlar; dersler Şefkat Rahibeleri tarafından verilirdi. Sainte Pulchérie Kız Orta Okulu, 2000 yılından itibaren eşit sayıda kız ve erkek öğrencinin kabul edildiği karma bir lise oldu. Lise, o dönemden bu yana uzun bir mesafe katetti. Vermiş olduğu laik eğitim, yardımlaşma, saygı ve yeni ufuklara açık olmak gibi değerlere sıkı sıkıya bağlı olan Sainte Pulchérie Lisesi, Türkiye'nin en iyi eğitim veren ortaöğretim kurumları arasında yer alıyor. Fransız dilinde verdiği eğitimin kalitesi, yenilikçi eğitim yöntemleri ve gençleri desteklemesinden ötürü Sainte Pulchérie Lisesi, veliler tarafından da tercih ediliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin