Ünlü yazar oyunu açıkladı

Adalet Ağaoğlu oyunu vereceği partiyi basına söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü yazar oyunu açıkladı

Yazar Adalet Ağaoğlu, 7 Haziran seçimlerinde oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı.



Türkiye ’nin önemli edebiyatçılarından biri olan Adalet Ağaoğlu, 7 Haziran genel seçimlerine iki hafta kala oyunun rengini açıkladı.T24'e konuşan Ağaoğlu, "Böyle bir açıklamaya başvurmak benim için bir mecburiyet halini almıştır. HDP'nin parlamentoda söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasiözlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır" dedi. "Ben oyumu HDP’ye vereceğim" diyen Ağaoğlu, "Bütün dostlarımın, tanışlarımın bana da sordukları bu soruya toptan cevabım budur" ifadesini kullandı.



Adalet Ağaoğlu edebiyat kimliğinin yanı sıra, 1986'da kurulan İnsan Hakları Derneği'nin kurucuları arasında yer almış ancak Temmuz 2005' de İHD'nin tek yanlı ırkçı-milliyetçi bir tutum takındığını belirterek ve "PKK yanlısı politika izliyorlar" diyerek istifa etmiştir.



Ermenilerden özür dileme kampanyasına katılmış, 2010 Anayasa Referandumu sırasında çeşitli katılımcılarla beraber düzenlenen bir panelde Öğrenci Kolektifleri adlı bir grubun yumurtalı saldırısına maruz kalmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin