ÜNLÜ YAZAR ASLI ERDOĞAN RADİKAL GAZETESİ'NDEN NEDEN ATILDI?

Radikal'de bir dönem aktüel yazılara imza atan Aslı Erdoğan, gazeteyle yollarının neden ayrıldığı konusunda ilginç bir iddia ortaya attı...

Google Haberlere Abone ol
ÜNLÜ YAZAR ASLI ERDOĞAN RADİKAL GAZETESİ'NDEN NEDEN ATILDI?


Yazar Aslı Erdoğan Cine5’te yayınlanan Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Metin Yüksel ve Gazeteci Yazar İrfan Gürkan Çelebi’nin sundukları kültür edebiyat programı “Söyledik bi kere”de  Radikal Gazetesi'nden neden atıldığını açıkladı.


Aslı Erdoğan; “Altı yazı üst üste açlık grevi yazarak beni atmaları için zemin hazırlamışım demek ki, onlar da yazılarıma dayanamayarak beni attılar” dedi. Erdoğan, Radikal’in kendisini kazanmak için hiç çaba sarf etmediğini, gazeteye yazdığı süre boyunca hapishanelerden beş yüzün üzerinde mektup aldığını ama aynı desteği Radikal’in yönetiminden göremediğini söyledi.


Ünlü edebiyatçı Erdoğan, Radikal’de yazdıklarından dolayı ölüm tehditleri aldığını ama en haz aldığı yazarlık sürecinin de gazetede olduğu zamanlar olduğunu belirterek; “Radikal isteseydi beni kazanabilirdi, bana bir iki ay izin vererek süreci normalleştirmek yerine beni atmayı tercih ettiler. Sonra da beni bir kez bile arayan olmadı” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin