Ünlü sunucu medyanın durumunu değerlendirdi: "Hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünme zamanı geldi"

Habertürk'ün ünlü ekran yüzü verdiği röportajda medyanın durumu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sunucu medyanın durumunu değerlendirdi: "Hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünme zamanı geldi"

Habertürk ekranlarında "Burası Haftasunu" programını sunan Duygu Cnabaş Tunç, Cihan Medya Haber Dergisi'nin Eylül- Ekim sayısına konuştu. Medyanın durumuna değinen ünlü ekran yüzü,  "Bence yazılı basınından görseline, hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünme zamanı geldi de geçti bile. Medya patronları sadece medya patronu olmadığı sürece bunu hep konuşacağız. Dün de böyleydi, bugün de. Değişen bir şey yok" dedi.



"Yandaş medya" tartışmalarına da değinen Canbaş, şunları söyledi: "Olmayan silahların savaşındaki iliştirilmiş gazetecileri hangimiz unutabiliriz. Sonuçta hepimiz bir patrona bağlı çalışıyoruz. Patronun yönetimden, yönetimin de patrondan beklentileri zaman içinde değişebilir. Biz ekran yüzleri açısından durum bazen içler acısı oluyor tabii... O kuruluşun her türlü politikasının sorumlusu bizmişiz gibi algılanıyor, gösteriliyor"



"Anchorman ya da anchorwomanın söyleyemeyeceği sözcüklerin cümleden atılmasına, sadeleştirilmesine kadar çalışılır üzerinda. Ama kimse bir son dakika gelişmesinde gidip o büyük kanalları açmaz; haber kanallarına yönelir hemen. Dolayısıyla bu tip kuruluşlarda ana haber bülteni kavramına ya da anchorman, anchorwoman tabirlerine inanmıyorum." diyen Canbaş, Van depreminin yaşandığı gün canlı yayın sırasında sarf ettiği “Her ne kadar Van’dan gelmiş olsa da bu haber” cümlesi sebebiyle yapılan eleştirileri de, "Kendi bahçesinde dal olamamış, gelmiş benim bahçemde ağaçlık taslayanlarla; içinde kinden, kötülükten başka en ufak bir duygu barındırmayan karanlık ruhlarla; kendi kötülüğünün sığlığında debelenenlerle işim olmadı, olmayacak.” sözleri ile değerlendirdi. (CİHAN)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin